Билки с антивирусно действие Повечето от нас са свикнали да

...
Билки с антивирусно действие Повечето от нас са свикнали да
Коментари Харесай

Билки с антивирусно действие – полезно е да ги знаете

Билки с антивирусно деяние

Повечето от нас са привикнали да прибягват до използването на медикаменти при лекуването на съвсем всяка болест. Но това вярно ли е и има ли различен метод за възобновяване на здравето? Нека разберем повече!

Отново тези вируси!
Съвременното общество и методът на живот, който води, доведоха до появяването на безчет болести. А антибиотиците и медикаментите, които използваме в битката с заболяванията, са още по-опасни. Те имат мощни странични резултати и предизвикат появяването на зависимости и антибиотична устойчивост.

Всъщност, антибиотиците унищожават единствено бактериите, а не вирусите. Следователно тяхното потребление е неефикасно даже по време на лекуването на всевъзможни болести, породени от вирус.

За благополучие, Майката природа ни дава извънредно ефикасни растения и билки, които имат поразително влияние върху човешкото тяло, с помощта на своите антивирусни и антибактериални свойства.

Представяме ви 7 билки, които са най-хубавите в битката с вирусите и почистването на слузта от белите дробове.

Евкалипт
Активният съставен елемент на евкалипта, цинеол, е дейно деконгестантно и антивирусно средство. Ето за какво той е потребен при лекуването на възпаления и настинки. Всичко, което би трябвало да извършите, е да поставите евкалиптовото етерично масло в арома дифузера, тъй че да може да се разсейва във въздуха и по този метод да облекчи деянията на респираторни болести.

Градински чай
Запарките с култивиран чай лекуват белодробни болести и синузит.

Чесън
Чесънът е един от най-мощните естествени антибиотици. Можете да го употребявате в суровия му тип, под формата на капсули или да го приложите на избрани места при лекуването на вирусни кожни инфекции.

Мащерка
Поддържа здравето на дихателните пътища и даже лекува бактериални инфекции като пневмония.

Корен от женско биле
Съдържа повече от 20 тритерпеноиди и 300 флавоноиди, които имат мощни антивирусни, противовъзпалителни, антимикробни и противоракови свойства.

Риган
Риганът е различен мощен антиоксидант и антивирусен сътрудник, цялостен с витамини и други хранителни субстанции. Добавете няколко капки масло от риган към чаша вода и изпийте.

Мента
Ментолът отпуска мускулите на дихателните пътища. Растението съдържа антихистамини, антиоксидантни и ефикасни деконгестантни свойства.

Вижте още: Печен лук при бронхит и възпаления – вкусна и потребна рецепта

Безспорно лекуването с хапчета е най-познатият и комфортен метод за справяне с всяко мъчително положение. Но кое е по-важно, удобството или способността да не навредите на тялото си?

Бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР