Билкарството придобива все по-голяма популярност в Русия, но лекари предупреждават,

...
Билкарството придобива все по-голяма популярност в Русия, но лекари предупреждават,
Коментари Харесай

Билкарството става все по-популярно в Русия

Билкарството придобива все по-голяма известност в Русия, само че лекари предизвестяват, че поради влошената екологична конюнктура естественото фитолечение може да няма резултат.

От детството си Лариса Овчинникова събира билки на брега на река Керженец в Новгородска област. Любовта си към естественото лекуване тя е наследила от майка си и баба си.
Лариса Овчинникова, билкарка: " Когато изсушиш билките и ги комбинираш, те ти дават цялата си берекет. Организмът поема това, което му би трябвало. "
Билките са на всички места в дома на Лариса. Там тя ги суши, комбинира за чай и отвари според от болесттите.

Бащата на Лариса също е оставил завещание в тази област - предписания за лекуване с билки на простуди, болки в главата, мигрени и други болести.
Владимир Овчинников, билкар: " Това е книга на моя тъст, който е лекувал хора с билки. "
Книгата е стартирана на 1 август 1970-а и е приключена на 30 декември 81-а. И това е единствено една от книгите му. Написал е доста.

Съвременната медицина не отхвърля фитолечението, само че някои лекари са скептични във връзка резултата на лекуване единствено с билки.
Николай Абрамичев, невролог в Нинжи Новгород: " Сега екологичната конюнктура е такава, че не можеш да имаш доверие единствено на билките, събирани при такива условия като в нашия регион. Тук може да има и замърсяване на почвата и радиация. "
Все отново билковата промишленост в Русия се разраства. Увеличават се и предлаганите в аптеките билкови артикули. За разлика от руско време, когато фармацевтите одобряваха билките непосредствено от билкарите, в този момент въпреки всичко билковите смеси се подлагат на централизирана инспекция и узаконяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР