Били Монгър завоюва емоционална победа в необикновената Гран При на

...
Били Монгър завоюва емоционална победа в необикновената Гран При на
Коментари Харесай

Били Монгър с невероятна победа от последното място на По

Били Монгър завоюва прочувствена победа в невероятната Гран При на По от Европейската Формула, рискувайки с гуми за мокро. Британецът започва от питлейна, само че стигна до първото място и победи с първа победа в едноместен автомобил.
Billy Monger has won the Pau Grand Prix

It's his first victory since having both his legs amputated after he was involved in a crash.

" Can't believe it, I didn't think two years on I'd be winning races. "

https://t.co/ARsLpd0a9u pic.twitter.com/uKFIlzHNG2
— BBC Sport (@BBCSport) May 19, 2019
Тийнейджърът, който употребява особено приспособен автомобил на Карлин вследствие на ампутацията на долната част от краката си, се квалифицира 11-и, само че след загряващата обиколка влезе в бокса за промяна на сликовете с мокри гуми и започва от дъното на колоната. Монгър напредна елементарно до четвъртата позиция и приближаваше топ 3, когато двете водещи коли се удариха и отпаднаха от конкуренцията. След интервала с кола за сигурност Монгър съумя да излезе отпред и пресече карирания байрак с 1.121 сек преднина.

Yes @BillyMonger!

Huge congratulations on a first single-seater victory, coming from last to first to win the Pau Grand Prix pic.twitter.com/8MSop6WQ9T
— Formula 1 (@F1) May 19, 2019
" Преди две години въобще не допусках, че ще спечелвам надпревари. Трудно ми е да допускам на всичко това. Аз бях финален. С инженера ми спорехме по радиото дали би трябвало да продължа със сликовете или да вляза в пита и да ги сменя. В последна сметка бях прав и се веселя ", разяснява Били след финала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР