Били Айлиш направи неочаквани признания, свързани със здравословното ѝ състояние.

...
Били Айлиш направи неочаквани признания, свързани със здравословното ѝ състояние.
Коментари Харесай

Били Айлиш и трудностите, с които я сблъсква синдромът на Турет

Били Айлиш направи непредвидени самопризнания, свързани със здравословното ѝ положение. За първи път певицата приказва за компликациите и тестванията, с които всекидневно я сблъсква синдромът на Турет, от който страда. Музикалната звезда гостува в новия сезон на шоуто на Дейвид Летърман "Моят идващ посетител не се нуждае от показване " на стрийминг колоса "Нетфликс ".

Фокус на диалога бе животът на Били със синдрома на Турет. С нервното разстройство Били Айлиш е диагностицирана на 11-годишна възраст. За диагнозата си тя за първи път приказва обществено през 2018 година, когато е на върха на славата си. Някои необичайти проявления на държанието ѝ на сцената биват незабавно видяни от почитателите ѝ, които считат, че певицата просто се пробва да бъде занимателна. За да постави завършек на мненията от страна на злобарите, тя е принудена да изясни повода за своите странности.

Синдромът на Турет е вродено генетично заболяване на нервната система, което се показва в неволеви придвижвания и звуци, проявяващи се като тикове. Съответно тиковете се разделят на моторни и вокални. Тиковете са неочаквани, бързи, повтарящи се, неритмични придвижвания или звуци.

Именно подобен тик носителката на "Грами " получи и по време на диалога си с Летърман.

„ Най-често реакцията на хората е смях, тъй като си мислят, че просто се върша на занимателна. Това ме наскърбява невероятно”, изповяда се певицата.

Невинаги тиковете са забележими, само че са "много изтощителни " за индивида, който страда от тях. Сред незабележимите проявления на заболяването са ненадейно разбиране на мускулите на челюстта или елементи от тялото, на което нормално събеседникът мъчно би обърнал внимание.

„ Ако ме снимате дълго време, ще видите доста тикове “, споделя изпълнителката пред водещия. По думите ѝ синдромът на Турет е доста по-често срещан, в сравнение с може да наподобява.

„ Смешното е, че от това страдат доста хора, за които даже не бихте си помислили”, прибавя още Били. Тя не крие, че познава доста представители на шоубизнеса с този проблем, само че самите те не желаят да приказват за него.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР