Билети за столичния градски транспорт ще се продават както по

...
Билети за столичния градски транспорт ще се продават както по
Коментари Харесай

Билети за столичния градски транспорт ще се продават в тото пунктове и пощи

Билети за столичния градски превоз ще се продават както по обособените до момента способи, по този начин и в обекти на Спортния тотализатор и пощите. Това излиза наяве от известие във „ Facebook “ страницата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет припомня, че носенето на маски на закрити публични места от на следващия ден, 23 юни, е наложително. В тази връзка показва, че се удвояват екипите на Общинска полиция, които ще ревизират жителите за носенето на персонални защитни средства в градския превоз.



„ Зачестиха сигналите, които ми изпращат жители, за пътешестване без маска в градския превоз. Затова и през предходната седмица засилихме контрола с полицията, като бяха тествани над 700 транспортни средства. Съставени са 16 акта на стойност 300 лева и десетки предупредителни протокола “, написа Фандъкова.
Фандъкова желае повече санкционирани за неносене на маски, само че при по-ниски санкции Кметът щяла по този начин или другояче да стяга ограниченията в столицата
Тя декларира, че по нейно мнение санкцията за неносене на маска би трябвало да бъде понижена, тъй като по този начин налагането ѝ ще стане по-масово и безкомпромисно.

„ Започнахме плануваното тестване на 1000 индивида от личния състав на детските градини и ясли. До момента всички тествани са негативни. Данните за инфектираните с COVID-19 в София демонстрират резистентен растеж и това постанова крачка обратно за наложителното носене на маски, както и по-голям надзор. В петък в софийските лечебни заведения се лекуваха 92 души с COVID-19, от тях 9 в интензивно поделение “, написа още столичният кмет.

Фандъкова добавя, че през днешния ден настанените за болнично лекуване в София са 126, а хората в интензивни отделения са 23.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР