Билетът за вход в Софийския зоопарк да се увеличи от

...
Билетът за вход в Софийския зоопарк да се увеличи от
Коментари Харесай

Шефът на Софийския зоопарк: Цената за вход трябва да се вдигне и да се въведе семеен билет

Билетът за вход в Софийския зоопарк да се усили от 4 на 6 лева за възрастни, желае шефът му Добромир Бориславов. Цената обаче ще се резервира при " Семеен билет " за посещаване на родители с две деца. 

Това ще предложи управлението на Зоологическата градина на Столичния общински съвет следващата година, стана ясно от думите на Бориславов на семинар за бюджет 2019 на София. Според него е належащо да нарастне и лятното зооучилище за децата, като таксата, която сега е 60 лв., стане 100 лв.. Бориславов посочи, че във всеки огромен град, който е туристически център в Европа, зоологическата градина е в ТОП 5 на посещаваните обекти. Таксата за вход обаче била сред 17 и 40 евро, а чужденците се чудели по какъв начин у нас в зоопарка се влиза за по-малко пари, в сравнение с коства едно кафе в Западна Европа. 

357 360 души са посетили зоопарка през тази година, което е с 8% растеж по отношение на 2017 година Приходите са 1,17 млн. лева, или с 14,7% растеж по отношение на 2017 година “Това значи, че сме съумели да върнем над 47% от средствата за издръжката на зоопарка на общината, регистрира Бориславов. При 

Догодина ще се изградят нови външни пространства за чакалите. Софийският зоопарк ще има и специфични колички за фамилии с дребни деца за разходка и обиколка измежду животните. 

Бориславов е безапелационен, че зоологическата градина би трябвало да получи право да си обезпечава доходи от артикули и услуги, с цел да не разчита единствено на продажба на билети и бюджет от общината. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР