Билет за 2 лв. за 90 минути в градския транспорт

...
Билет за 2 лв. за 90 минути в градския транспорт
Коментари Харесай

Предлагат почасови билети и карта за млади, промени и при глобите на ЦГМ в София

Билет за 2 лева за 90 минути в градския превоз на София, единна карта за всички младежи до 26 години за 200 лева на година, стимулиране на пътуванията с карти. Това са главните оферти на общинския консултант Борис Бонев и неговия екип, които бяха показани на конференция в Столичната община.
Още по темата
Екипът на Бонев предлага в границите на избран интервал от време - 90 минути, пасажерът да може да употребява безграничен брой прекачвания , които да костват 2 лв.. Пътуване в границите на 40 минути се предлага да коства 1,60 лева По данни на Центъра за градския превоз 83,3 % от хората пътуват в границите на 40 минути.

Втората значима смяна е въвеждането на карта за младежи - всеки до 26 години да може да се възползва от годишна карта на стойност 200 лв., заяви Бонев.

Той предлага единственото изискване за приемане на такава карта да бъде възрастта и да се отстранен административните затруднения като представянето на студентска брошура и заверени семестри. Единна карта за всички младежи до 26 години. Бонев заяви, че в София има 95 000 студенти, само че сега единствено една трета употребява карти за градския превоз. Никъде в Европа няма сходна статистика, на всички места студентите са главните ползватели. У нас 66 % нямат карта за градския превоз, заяви Бонев.

Друго значимо предложение е, в случай че сте неточен пасажер в градския и ви глобят да имате опция в границите на седем дневен период да си закупите годишна карта и санкцията да отпадне , заяви Бонев. По думите му задачата не би трябвало да бъде да наказваме хората, а да ги подтикваме да употребяват градския превоз.

 Снимка: БТА

Бонев сподели, че измененията в градския превоз се постановат, тъй като в този момент градският превоз е безценен, муден, неточен, неконкурентен по отношение на колите и безценен. Перфораторите са въведени след Втората международна война, ние към момента разчитаме на тях, сподели Бонев. Пътниците понижават през всяка минала година. ЦГМ влага 100 млн.лв. за не работеща билетна система - изхарчен е голям запас, без никакви изгоди, разяснява Бонев. По думите му резултатите от неприятната транспортна политика са - безспорен растеж на записаните коли на територията на Столичната община. Абсолютният брой на коли в София е по-голям от този във Виена, уточни Бонев.

В своите изследвания за въвеждането на нова тарифна политика екипът на Борис Бонев е изследвал практиките във Варшава , Прага, Любляна и Виена. Те са близки до София като характерности - население, транспортна скица и икономическо развиване. В София няма билети за време, няма преференции за младите, няма опция младите да си закупят годишни карти, както е в посочените европейски градове, регистрира общинският консултант. У нас извънредно невисок % от хората употребяват годишна карта за градския превоз. За съпоставяне във Виена всеки втори жител пътува с годишна карта. У нас закупилите годишни карти са към два %, регистрира Бонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР