Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки предизвика скандал

...
Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки предизвика скандал
Коментари Харесай

Защо заляха с боя билбордове във Варна?

Билбордове от акция за приемливост към еднополовите двойки провокира скандал във Варна. Един от плакатите беше залят с багра от недоволни поданици на града. След случката и след сигнали на жители билбордовете бяха свалени.
От общината обясниха в писмен отговор, че наличието не е нарушавало общинската разпоредба и заради тази причина те не са предприемали дейности по свалянето им, а само са уведомили компанията притежател на рекламните уреди за множеството сигнали, постъпили против билбордовете – над 70 за един ден, заяви bTV.
Според Димитрина Иванова от съдружие „ Нов живот”, която инициира акция да се подават сигнали против билбордовете, те склоняват към разврат и блудствени дейности и са в нарушаване на Наказателния кодекс. " Какво ще си помислят 2 дребни деца? Детската душeвност е извънредно уязвима ", посочи тя.
" Не е възможно да имаме откровена агитация на хомосексуални връзки, и то да се прави по метод, посредством който последователно това да ни бъде налагано като някаква норма ", сподели и общинският консултант във Варна Костадин Костадинов.
" Това, което тези билбордове пропагандират, не е обикновено. Ние нямаме нищо срещу хората с нетрадиционна полова ориентировка, само че не и това да се пропагандира. Кой какво прави в личната си спалня, си е само и единствено негов персонален проблем. По същия метод бихме били предизвикани, в случай че забележим билбордове с разголени дами ", акцентира той.
" Тези плакати не опонират по никакъв метод на откритите правила за външна реклама. Тяхното събаряне и вандализиране е това, което е подсъдимо и неправомерно”, безапелационен беше Симеон Василев от фондация „ Глас”, уредник на акцията.
" Не мисля, че една прегръдка сред двама мъже е нещо скандално, порнографско или призоваващо към разврат”, съобщи той. По думите му задачата на акцията е да обърне внимание на дискриминирането и враждебността към ЛГБТИ хората и съгласно него реакцията към този билборд в действителност е потвърдила, че казусът е доста по-дълбок.
" Проектът е съфинансиран от Европейски Съюз и не виждам никаква причина това да бъде укор ", означи още Симеон Василев.
По думите му целият план е доста по-голям и възлиза на към 150 000 евро.
" Обръщаме внимание на казуса с хомофобията, който е всепоглъщащ. Не можеш да покажеш едни чисто човешки връзки сред двама души и да получиш реакция на завист, експанзия, хомофобия ", уточни Симеон Василев.
Според Ивайло Тинчев от Гражданска самодейност „ Поход за семейството” билбордовете са провокация. Родителите са заинтригувани техните деца да не попадат на такива акции, съобщи той.
" Не можеш да станеш гей от гледането на един билборд, както аз не съм станал хетеросексуален, гледайки фотоси на голи дами и сватби " , опонира му Симеон Василев.
Той прикани родителите да не възпитават децата си в предубеждения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР