Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки предизвика скандал

...
Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки предизвика скандал
Коментари Харесай

Свалиха скандалните билбордове

Билбордове от акция за приемливост към еднополовите двойки провокира скандал във Варна. Един от плакатите беше залят с багра от недоволни поданици на града. След случката и след сигнали на жители билбордовете бяха свалени.

От Общината обясниха в писмен отговор, че наличието не е нарушавало общинската разпоредба и заради тази причина те не са предприемали дейности по свалянето им, а само са уведомили компанията притежател на рекламните уреди за множеството сигнали, постъпили против билбордовете – над 70 за един ден.

Според Димитрина Иванова от съдружие " Нов живот ", която инициира акция да се подават сигнали против билбордовете, те склоняват към разврат и блудствени дейности и са в нарушаване на Наказателния кодекс. " Какво ще си помислят 2 дребни деца? Детската душeвност е извънредно уязвима ", посочи тя.

" Не е възможно да имаме откровена агитация на хомосексуални връзки, и то да се прави по метод, посредством който последователно това да ни бъде налагано като някаква норма ", сподели и общинският консултант във Варна Костадин  Костадинов.

" Това, което тези билбордове пропагандират, не е обикновено. Ние нямаме нищо срещу хората с нетрадиционна полова ориентировка, само че не и това да се пропагандира. Кой какво прави в личната си спалня, си е само и единствено негов персонален проблем. По същия метод бихме били предизвикани, в случай че забележим билбордове с разголени дами ", акцентира той.

" Тези плакати не опонират по никакъв метод на откритите правила за външна реклама. Тяхното събаряне и вандализиране е това, което е подсъдимо и непозволено ", безапелационен беше Симеон Василев от фондация " Глас ", уредник на акцията.

" Не мисля, че една прегръдка сред двама мъже е нещо скандално, порнографско или призоваващо към разврат ", съобщи той. По думите му задачата на акцията е да обърне внимание на дискриминирането и враждебността към ЛГБТИ хората и съгласно него реакцията към този билборд в действителност е потвърдила, че казусът е доста по-дълбок.

Проектът е съфинансиран от Европейски Съюз и не виждам никаква причина това да бъде укор, означи още Симеон Василев.

По думите му целият план е доста по-голям и възлиза на към 150 000 евро.

" Обръщаме внимание на казуса с хомофобията, който е всепоглъщащ. Не можеш да покажеш едни чисто човешки връзки сред двама души и да получиш реакция на завист, експанзия, хомофобия ", уточни Симеон Василев.

Според Ивайло Тинчев от Гражданска самодейност " Поход за фамилията " билбордовете са провокация. Родителите са заинтригувани техните деца да не попадат на такива акции, съобщи той.

" Не можеш да станеш гей от гледането на един билборд, както аз не съм станал хетеросексуален, гледайки фотоси на голи дами и сватби ", опонира му Симеон Василев.

Той прикани родителите да не възпитават детето си в предубеждения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР