Билбордът-убиец на Е-79 е на метър от 20-киловолтов електропроводБилбордът край

...
Билбордът-убиец на Е-79 е на метър от 20-киловолтов електропроводБилбордът край
Коментари Харесай

Билбордът-убиец на Е-79 е на метър от 20-киловолтов електропровод

Билбордът-убиец на Е-79 е на метър от 20-киловолтов електропровод
Билбордът край основен път Е-79 в Кресненското дефиле, на който по здрач на 2 януари почина човек, е евентуално рисков, намира са единствено на 1.5 метра от електропровод, по който тече 20 киловолта ток, откри репортерска инспекция на БГНЕС.

В 17 часа на 2 януари при сменяването на рекламно пано на билборда почина 45-годишният Борислав Б. от Благоевград. Мъжът работел на високия 8 метра билборд, при слагането на металната лайсна, която го заключва, тя се доближила до една от жиците на електропровода, и въпреки, че не ги докоснала, се е образувала волтова дъга. Мъжът се раздрусал от токовия удар напрегнато от 20 000 волта и паднал на земята, тъкмо до основата на билборда. Загина на място.

По електропровода тече ток, който зарежда заработилата преди година и половина още веднъж след най-малко 15-годишна пауза единствена бензиностанция в Кресненското дефиле. На метри от последния дирек се намира трафопост, който намалява получаваното електричество до 220 волта.

За слагането на билборда има издадено позволение от АПИ, който е собственик на Е-79 и се намира в неговия сервитюд. Как е издадено то е обособен въпрос, откакто е видно, че проводниците на 20-киловолтовия електропровод са напълно покрай рамката на билборда. Същият е заземен, с цел да не си индуцира електричество по рамката му.

Днес в основата на билборда има подложен букет хризантеми в памет на починалия, който го обслужвал, както и раздрана от вятъра полицейска лента, с която бе оградено местопроизшествието.

За слагането на билбордове край основни пътища и автомагистрали от дълго време се води дискусия поради това, че е допустимо те да разсеят водачите на преминаващите МПС. Но за всеки билборд на АПИ се заплаща наем. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР