Билборд с надпис „Аляска е наша“, забелязан в сибирския град

...
Билборд с надпис „Аляска е наша“, забелязан в сибирския град
Коментари Харесай

Притеснителна реклама в Русия: Аляска е наша

Билборд с надпис „ Аляска е наша “, видян в сибирския град Красноярск, се популяризира в туитър през последните дни, като провокира отвращение, заяви "Евро нюз ".

Онлайн консуматори настояват, че известието е следващата опасност за навлизане от съветското държавно управление на фона на войната в Украйна. "Евро нюз " ревизира тези изказвания.

Изображението на банера в Красноярск беше споделено за първи път в известната платформа за известия телеграм. Човекът, който пръв разгласява фотографията, твърди, че е виждал доста билбордове като тези из града в Сибир.

В уеб страниците и онлайн каналите на държавното управление на Красноярск няма информация за тези банери.

Градската администрация съобщи пред съветските държавни медии, че тази реклама е "частна самодейност " и няма нищо общо с формалната държавна политика.

Една от уликите за това кой стои зад тези билбордове е изображението на планини, изобразено до картата на Русия.

Същата точна картина може да се наблюдава до логото на компания, наречена „ Аляска “, която продава ремаркета в Красноярск. Руските медии оповестиха, че тези банери в действителност са реклами, които компанията е платила и произвела.

Представител на компанията коментирал пред съветските медии, че „ Просто шефът ни е доста родолюбив. Така взехме решение да покажем, че сме за патриотизма, за заменяне на вноса “.

Този противоречив банер наподобява е родолюбив ход в поддръжка на мненията на представителя на Думата, а не каквато и да е по-широка самодейност на съветското държавно управление.

Рекламата идва, откакто представителят на съветския парламент Вячеслав Володин - съдружник на съветския президент Владимир Путин - допусна, че Москва може да си "върне " Аляска като възмездие за икономическите наказания от Запада.

Володин сподели, че Съединени американски щати "трябва да помнят, че Аляска е съветска ".

Съобщава се, че заместник-председателят на съветския държавен парламент даже е предложил провеждането на „ референдум “ за жителите на Аляска, с цел да гласоподават в интерес на присъединението им към Русия.

Темата беше посрещната с пренебрежение от американски чиновници. Губернаторът на Аляска, Майк Дънлийви, реагира в туитър, като съобщи „ на съветските политици, които имат вяра, че могат да си върнат Аляска: Успех “.

Руската империя е първата, която интензивно колонизира Аляска при започване на 18 век, преди в последна сметка да я продаде на Съединени американски щати за Щатски долар 7,2 млн. - през днешния ден на стойност към 142 млн. евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР