Бил съм подчинен на ген. Мутафчийски. Не бих седнал да

...
Бил съм подчинен на ген. Мутафчийски. Не бих седнал да
Коментари Харесай

Проф. Костов: Разочарован съм от ген. Мутафчийски

 Бил съм зависещ на ген. Мутафчийски. Не бих седнал да пия чаша вино на маса с него. Добре сортирам приятелите си и хората, с които работя и контактувам. Разочарован съм от него поради метода по който той ме изслушваше, за метода по който контактувахме с него, за метода по който протичаха диалозите, които се превръщаха в университетски спорове.

Това съобщи в студиото на " 120 минути " проф. Коста Костов, експерт по белодробни заболявания.

Нашето главно несъгласие бе не на персонална основа, а на кардинална основа - за университетския живот във ВМА, за метода по който се разискват университетските проблеми в университетския съвет, за метода по който се третират сътрудниците в научен аспект, в метода по който се гледа на сътрудник, който е честен и желае да върви университетския живот по правилата, за които той е основан и за които е живял 35 години битие на ВМА, добави той.

Професорът разяснява и митингите: " Невежеството е мощ и е част от трите постулата на Ерик Блеър за злоупотребите с власт: " Войната е мир. Свободата е иго. Невежеството е мощ. " Вземам мотив от тези три постулата, с цел да кажа, че тези младежи ги трансформират, дефинират по различен метод. Ще се борим с мирни средства, ще бъдем плебеи на свободата и ще бъдем мощни против незнанието ", безапелационен е той.

" Оказва се, за моя огромна и приятна изненада, че пораства едно потомство, което има друго отношение към демократичните полезности. Виждам едно лице на митинга, което не съм виждал до момента - едно младо, одухотворено, чисто, бяло лице - бяло, тъй като въплъщава всички цветове, лице, което не е обвързвано с партийни цветове. Това, сякаш за първи път се случва. Лице, което не разрешава да го овладеят, да го обяздят политически сили. Лице, което дава различен ход на митинга. За първи път се случва на този митинг да бъде воден от младежи, от хора, които заявяват политическа самостоятелност, които не желаят други да го управляват, които свързват настояванията си за оставка с претенции за оставка и на основния прокурор. За първи път протестиращите обвързват своя митинг с един стон против правораздаването ", съобщи проф. Костов.

По отношение на оправянето с рецесията с COVID-19 той сподели: " Идеята за Медицинския съвет беше препоръчана от мен. Докато пътувах към Министерски съвет в мен се породи концепцията да създадем този Медицински съвет. Разочарованието последва от това, че моите упования бяха, че министър председателят ще види в нашето основаване, една опция да разграничи това, което би трябвало да прави Националният действен щаб, и това, което би било потребно за обществото да прави Медицинският експертен съвет. Аз желаех Медицинският експертен съвет да се занимава напълно с медицинските въпроси. За страдание обаче моите упования, че ние ще се заемем точно с диагнозата и лекуването и няма да смесваме функционалностите си с щаба, няма да се противопоставяме, не се сбъднаха. "

Той показа и по какъв начин се е доближил и излязъл до и от политиката: В момента, в който усетих че мога да встъпя в политика или въвлека експертиния съвет в политиката. Експертът в случай че стъпва би трябвало да е коректив, да покаже пътека, път и мигновено би трябвало са излиза по-късно, с цел да останат себе си в своята честност. Политиката не е функционалност на морала. В момента, в който усетих, че може да има провокация, да бъдем използвани не като специалисти, а да бъдем въвлечени в политическа игра, да станем подвластни, излязох от този съвет, изясни професорът.

Есента ще е тежка в случай че митингите продължат. Това ще е добра основа за разпространяване и възпаление доста хора, приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР