Бил Макдермът [SAP] Главният изпълнителен директор на германския софтуерен гигант

...
Бил Макдермът [SAP] Главният изпълнителен директор на германския софтуерен гигант
Коментари Харесай

Бил Макдермът се оттегля от управлението на SAP

Бил Макдермът

[SAP] Главният изпълнителен шеф на немския софтуерен колос SAP Бил Макдермът се отдръпва от поста, като решението влиза в действие неотложно, заяви Financial Times. Той ръководи компанията повече от десетилетие, усили пазарната й оценка над три пъти и я преведе през прехода към облачни услуги.

Дженифър Морган

[SAP] Кристиан Клайн

[SAP] Неговата позиция ще бъде поделена сред двама нови мениджъри – членовете на борда на шефовете с изпълнителни функционалности Дженифър Морган, която ръководеше процъфтяващия заоблачен бизнес на сдружението, и Кристиан Клайн, който в предишното е бил основен действен шеф. От SAP показват, че двамата са били избрани като наследници на Макдермът преди към година.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Силен заоблачен растеж

Съобщението за промяната на върха пристигна дружно с публикуването на предварителните финансови резултати на SAP за третото тримесечие. В петък най-голямата европейска софтуерна компания регистрира мощен растеж от 37% на облачния си бизнес за интервала и удостовери прогнозите си за 2019 година Добрите вести поддържаха акциите й, които скочиха със 7.5% в последния работен ден от седмицата, отбелязва FT.

Миналото тримесечие SAP регистрира разочароващи данни за облагата си, които изясни с комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Тогава от сдружението показаха, че напрежението сред Вашингтон и Пекин свива продажбите на програмен продукт в Азия, защото фирмите отсрочват разноските си, напомня изданието. Пълните финансови резултати за третото тримесечие ще бъдат оповестени на 21 октомври.

" Подготовка за бъдещето "

Бил Макдермът е част от екипа на SAP от 2002 година, когато се причислява към северноамериканското поделение на компанията. В интервала 2010-2014 година той споделя поста на основен изпълнителен шеф с Джим Хагеман-Снабе, преди да поеме еднолично ръководството. По мотив напускането си мениджърът разяснява, че то е плод на " персонално решение " и част от " подготовката за бъдещето на SAP ".

Създадената през 1972 година немска компания с годините се трансформира в народен първенец по пазарна оценка. Дружеството има близо 100 хиляди чиновници по света и близо половин милион корпоративни клиенти, само че е изправено пред мощна конкуренция от Salesforce, Oracle и Workday, написа FT. Под управлението на Макдермът SAP направи няколко значими придобивания, в това число това на американския си съперник Qualtrics, за който предишния ноември заплати 8 милиарда $ в брой, тъкмо преди излизането му на борсата, напомня още изданието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР