Бил конфликтен и се карал за дреболии със съседитеМъжът, който

...
Бил конфликтен и се карал за дреболии със съседитеМъжът, който
Коментари Харесай

Какво откриха в дома на убиеца на българите в Чикаго

Бил конфликтен и се карал за дреболии със съседите

Мъжът, който простреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда, имал спорове с жителите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки на входната врата на жилището си, сочещи, че възнамерява принуждение, оповестиха управляващите в Чикаго, представени от локални медии. Следователите не са открили точната причина, заради която обвиненият - 66-годишният Кшищоф Марек, е прострелял съседите си в събота. Сред тях бяха и трима българи. На чуване в областен съд през вчерашния ден прокурорите споделиха, че намерили две заплашителни бележки на полски - родния език на Марек, залепени отвътре на вратата в жилището му. Детективите са разкрили в дома му странни бележки на полски език с текстове " без благосклонност ", " помни какво са създали против теб ", " вие или ти би трябвало да платите за това ", изясни журналистът Елена Цанева пред Българска национална телевизия.

Говорител на полицията сподели, че Марек се карал със съседите си за дреболии - да вземем за пример с жена, която го ядосвала, тъй като съгласно него стъпвала шумно по пода в жилището над неговия. Полският жител Криштоф Марек, не е плащал налози, не е плащал наем за жилището си. Преди два месеца в постройката е идвала и полиция, тъй като той е блъснал сина на една от убитите дами, като не се показва коя, добави още Елена Цанева.

Прокурорите разполагали и със правосъден документ, в който асоциацията на живеещите в блока желала да изгони Марек, тъй като не плащал ипотеката си и други вноски. На мъжа евентуално ще бъдат предявени обвинявания в преднамерено ликвидиране. Съдията подреди той да остане в ареста. След новината за убийството на трима българи, нашата общественост в Чикаго започва акция за набиране на средства, с цел да може телата на жертвите да бъдат докарани в родината.

Около 50 000 $ са нужни за това, като сега са набрани към 47 000 $. " Парите бяха събрани единствено за 48 часа и аз съм уверена, че останалите 3000 $ може би ще бъдат събрани до на следващия ден сутринта. Аз пребивавам тук от 27 години и в никакъв случай не съм виждала българите тук толкоз обединени и толкоз дружно. Дано за напред това да се случва по хубави мотиви. ", сподели още Елена Цанева.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР