Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че ще изплатят дълга на

...
Бил и Мелинда Гейтс обявиха, че ще изплатят дълга на
Коментари Харесай

Бил и Мелинда Гейтс плащат дълга на Нигерия към Япония


Бил и Мелинда Гейтс оповестиха, че ще изплатят дълга на Нигерия към Япония в размер на $76 милиона. Задълженията са насъбрани поради помощта, предоставена от японското държавно управление посредством Overseas Development Assistance (ODA) през 2014 година в поддръжка на напъните за очистване на полиомиелита в Нигерия.

Африканската страна направи огромни крачки в напъните си за унищожаване на заболяването с помощта на това финансиране. От юли 2014 година до август 2016 година, когато са регистрирани два случая, в Нигерия няма нито един случай на полиомиелит. По данни на Global Polio Eradication Initiative през 2017 година няма случаи на рисковото заболяване, а през 2016 година са общо четири.

Всичко това значи, че Нигерия е доста покрай премахване на полиомиелита - което би оставило единствено две страни в света, където заболяването към момента е ендемична, Пакистан и Афганистан.

Постигнатото от Нигерия е удивително, защото единствено допреди 6 години, през 2012 година на Нигерия се падаха близо половината от всички случаи на полиомиелит в света. Като най-голямата частна филантропска организация в света, фондацията " Бил и Мелинда Гейтс " харчи малко над $3 милиарда $ годишно за помощ за развиване, написа английското издание The ​​Guardian, представено от Клуб З.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР