Бил и Мелинда Гейтс - едно от най-богатите семейства в

...
Бил и Мелинда Гейтс - едно от най-богатите семейства в
Коментари Харесай

Мелина Гейтс: Едно най-важно нещо, което ни поддържа зедно с Бил

Бил и Мелинда Гейтс - едно от най-богатите фамилии в света, през годините минаха през голямо количество труд, ръководство на колосални финансови и други активи и персонален път, в който останаха дружно. Както при други двойки със фамилен бизнес, те притеглят международното внимание с реакциите си, проблемите, с които се ангажират да се борят и с помощта към уязвими групи на планетата, идеите, които считат за значими и нещата, които показват, че ще имат отношение към развиването на човечеството. 

Какво ги крепи един към различен при цялата самостоятелност в метода на живот, която биха могли да имат и времето, което въздейства на всяка връзка?

Двамата структурираха тазгодишното си писмо до фондацията си " Бил и Мелинда Гейтс " под формата на въпроси и отговори. Един от въпросите, на които дават отговор в него, бе " Какво става, в случай че двамата не сте на едно мнение по даден въпрос? 

Мелинда Гейтс дава отговор, който демонстрира фундамента, скрепяващ ги през годините: " Ние сме единомислещи за главните полезности ". 

Тя споделя за брачен подарък, който са получили и символизира тази концепция - статуя на две птици една до друга, гледащи към хоризонта. " Сещам се за нея от самото начало, тъй като на фундаментално равнище ние гледаме в една посока ", споделя тя, представена от Business Insider. 

Психолози, профилирани в връзките сред сътрудниците и възможните проблеми, които биха могли да зародят, се съгласяват, че това е качеството, което крепи връзките.

Да намериш сътрудник, който споделя същите съществени полезности, каквито и ти имаш, е " Светият Граал " на връзките, удостоверява психологът и създател на института в Съединени американски щати Couples Institute Питър Пиърсън. Той прибавя, че полезностите са нещо друго от ползите.

Например, в случай че човек обича да върви на концерти, а сътрудникът му не обича, това не значи наложително, че двамата не са един за различен. Всеки би могъл да откри другари, с които да бъде на концерти и отново да има сполучливо семейство. Но пък в случай че човек е захласнат от концепцията да печели пари или да се снабдява с повече власт, а сътрудникът му се усеща добре на мястото, където се намира, това би могло да сътвори проблем. 

В книгата си " 30 Lessons for Loving "  професорът от Университета " Корнъл " Карл Пилмър доближава до същото умозаключение - за значимостта на главните полезности, посочено от Мелинда Гейтс. Той споделя, че 86-годишен мъж един път му е споделил, че е най-важно в живота да намериш партньор според това защо го е грижа, по какъв начин той гледа на света и какво за него е значимо. Пилмър предлага на двойките да проведат диалози за полезностите си преди да сключат брак. Друг възрастен мъж, на 80 години, му е споделил в практиката му защо става дума напълно почтено: " Ако вие имате разнообразни видове персони и показа за това какво е вярно и какво неверно, какво желаете да вършиме и какво не, още през цялото време, нещата няма да стават добре. Всъщност, те ще вървят надолу. Затова помислете ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР