Бил Гейтс смята, че тоалетните са сериозен бизнес и залага

...
Бил Гейтс смята, че тоалетните са сериозен бизнес и залага
Коментари Харесай

Бил Гейтс цели да спести $233 милиарда годишно, преоткривайки тоалетната

Бил Гейтс счита, че тоалетните са сериозен бизнес и залага съществено, че преоткриването им може да избави половин милион животи и да донесе над $200 милиарда спестени средства, написа Bloomberg.

Милиардерът човеколюбец харчи по $200 милиона годишно през последните седем години за проучвания в региона на санитарните уреди, от които към този момент има към 20 нови дизайна за тоалетни и канализационна система, която убива нездравословните патогени и трансформират телесните боклуци в чиста вода и тор. " Технологиите, които ще видите тук, са най-значителния прогрес в региона от съвсем 200 години ", съобщи 63-годишният Гейтс по време на Reinvented Toilet Expo този вторник в Пекин.

Предложенията могат да спасят животите на 500 000 малолетни и да спестят $233 милиарда годишно при разноски, свързани с диария, холера и други заболявания, породени от неприятно качество на водата и хигиената.

Един от методите на California Institute of Technology, който Гейтс дефинира като " супер забавен " е включването на електрохимически реактор, който да трансформира телесните боклуци в тор и водород, който пък да се употребява за сила.

Без нови евтини други възможности за канализационните и пречиствателни уреди, урбанизацията и растежът на популацията ще създадат ситуацията още по-тежко. В някои градове над половината от размера на телесните боклуци отиват в природата. Всеки $, вложен в санитарни уреди, носи към $5,50 възвръщаемост, съгласно Световната здравна организация.

По-евтини решения ще оказват помощ и на тези 2,3 милиарда души, които към момента живеят без базови условия.

Първоначалната потребност от преоткриване на тоалетните ще бъде в места като учебни заведения, жилища и други. Гейтс, който дружно със брачната половинка си Мелинда към този момент е дарил над $35,8 милиарда на фондацията си от 1994 година, съобщи, че е почнал да се интересува от тематиката преди към десетилетие, когато спрял да работи в Microsoft на цялостно работно време.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР