Бил Гейтс се смята за реалист, когато става въпрос за

...
Бил Гейтс се смята за реалист, когато става въпрос за
Коментари Харесай

Бил Гейтс шокира: Невъзможно е ограничаването на глобалното затопляне

Бил Гейтс се счита за реалист, когато става въпрос за климатичните промени - даже и това да значи да признае, че светът няма късмет да ограничи стоплянето до 1,5 градуса по Целзий.

Като се има поради " общият мащаб на индустриалната ни стопанска система, ще би трябвало да свършим умопомрачителна работа, с цел да останем под 2 градуса по Целзий ", споделя той. А задачата от 1,5 градуса по Целзий, залегнала в Парижкото съглашение? Никой не желае да бъде " първият, който го споделя ", само че математиката демонстрира, че тя към този момент не е в обсега, споделя Гейтс във видеоинтервю за Ройтерс.

Разработчикът на програмен продукт, трансформирал се във човеколюбец, въпреки всичко е оптимистично надъхан за нововъведенията в областта на климата, като отбелязва голям брой области, в които се развиват нисковъглеродни технологии. Част от тях са финансирани и от " Брейктру енерджи груп ", която Гейтс основа през 2015 година

Той влага над 2 милиарда щатски $ в технологии, в това число в улавянето на въглеродните излъчвания във въздуха, слънчева сила и други. Тези неща обаче лишават време, сподели Гейтс, който е и съосновател на " Майкрософт ".

Той беседва с Ройтерс преди представянето на годишния си отчет пред акционерите - отрезвяващ за 2022 година и описващ какво най-силно го вълнува през идната година.

Компанията " Брейктру " работи без значение от фондацията на Гейтс. В писмото си до акционерите той изяснява, че казусът с климата е прекомерно голям, с цел да може да се реши единствено с филантропията.

" Няма задоволително пари, тъй че би трябвало да има нововъведения ", сподели той.

" Идеята, че може да се направи посредством груба мощ, просто няма късмет. "

Компаниите се нуждаят от вложения и техническа поддръжка, с цел да потвърдят нисковъглеродните хрумвания след пилотната им фаза - и по-късно към увеличение потреблението им в производството, добавя той.

Според Гейт в стоманодобивната и циментовата индустрия е реализиран " приказен " прогрес. Тези производства са виновни за към една трета от излъчванията, свързани с световното стопляне.

Бил Гейтс отбелязва, че откакто светът няма да извърши задачата за ограничение на стоплянето с до 1,5 градуса по Целзий, предизвикването се измества към подкрепяне на хората по какъв начин да се приспособяват към по-сурово и по-горещо бъдеще.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР