Бил Гейтс предрича въвеждането на специални такси за роботите, за

...
Бил Гейтс предрича въвеждането на специални такси за роботите, за
Коментари Харесай

Бил Гейтс предрича въвеждането на специални такси за роботите, за да бъдат запазени работните места за хората

Бил Гейтс предсказва въвеждането на специфични такси за роботите, с цел да бъдат непокътнати работните места за хората
Американският милиардер, създател на "Майкрософт", Бил Гейтс има вяра, че в бъдеще данъчната система ще се промени и ще бъдат въведени специфични такси за роботите, което ще разреши на хората да запазят работните си места. Това декларира той в изявление, оповестено във вестник „ Никкей “.

"Благодарение на концепцията, че роботите ни оказват помощ да произвеждаме повече артикули и услуги с присъединяване на по-малко хора, ние започнахме да разбираме, че работата ни не е единствената причина, поради която сме се родили. Ако би трябвало да работим по-малко, тогава поражда въпросът по какъв начин би трябвало да организираме свободното си време. Разбира се, не споделям, че би трябвало изкуствено да забавим процеса на автоматизация, тъй като роботиката всъщност е форма на нашата активност на този стадий ", сподели той.

Въпреки това, съгласно Гейтс, сходно развиване в последна сметка не би трябвало да води до цялостно отдръпване на хората от техните работни места. "Основната концепция на данъчното облагане се заключава в това, че можете да събирате налози върху капитала или разноските за труд, а роботът – това е капитал. Сега има редица налози върху разноските за труд, да вземем за пример подоходният, само че с течение на времето, защото хората ще желаят да се подтикват работни места и да се откриват нови, евентуално ще имаме разнообразни удръжки и дотации, с цел да увеличим търсенето на елементарни чиновници ", акцентира милиардерът.

Според него, в бъдеще би трябвало да се усилват налозите върху материалния капитал и други имущества, в това число роботи. Гейтс изясни, че няма да има възбрана за закупуването на андроиди и организацията на производството с тяхното присъединяване.

"Ако решите да купите роботи, вместо да наемате хора, вие ще може да го извършите, само че данъчната система ще бъде построена по подобен метод, че във всеки един случай, ще желаете да обмислите опцията да наемете хора. "Системата в действителност в този момент ни тласка в противоположната посока ", декларира създателят на „ Майкрософт “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР