Бил Гейтс отново е най-богатият човек в света. Неговото състояние

...
Бил Гейтс отново е най-богатият човек в света. Неговото състояние
Коментари Харесай

Бил Гейтс се завърна на лидерското място при богатите

 Бил Гейтс още веднъж е най-богатият човек в света. Неговото положение доближи 110 милиарда $, с което той изпревари досегашния водач Джеф Безос.

Причина за огромното благосъстояние на Гейтс са на-вече доста акции, които той продължава да има в Microsoft. От време на време той продава част от тях, с цел да финансира благотворителната си фондация, само че даже и това не е задоволително, с цел да понижи активите му. Това се дължи най-много на триумфите, които Microsoft записва под управлението на настоящия изпълнителен шеф Сатя Надела.

Компанията записва растеж на приходите, развиване на облачните си услуги и други Наскоро завоюва и контракт за облачни услуги за 10 милиарда $ с Пентагона. Всичко това покачва акциите на Microsoft и надлежно – активите на тези, които ги имат.

Междувременно, Джеф Безос има сложна година. Представянето на Amazon за последните месеци не съумя да отговори на упованията на вложители и анализатори. Това намали акциите на компанията и надлежно положението на Безос. Той заплати и 35 милиарда $ на към този момент някогашната си брачна половинка, откакто с нея се разведоха тази година, съобщава Bloomberg

Въпреки всичко това Безос има 109 милиарда $, тъй че даже дребна смяна в акциите на Amazon или Microsoft, може бързо да го върне на първата позиция. Самият Гейтс неведнъж е бил изпреварван през годините, само че все пак е индивидът, който най-дълго време е в челните редици. Той е разгласен за най-богатият в света за пръв път още през 1995 година Тогава положението му е оценено на скромните по отношение на сегашните му мащаби 12,9 милиарда $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР