Бил Гейтс отново е на върха като най-богатият човек в

...
Бил Гейтс отново е на върха като най-богатият човек в
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Старият-нов най-богат човек в света

Бил Гейтс още веднъж е на върха като най-богатият човек в света откакто в средата на 2017 година на той беше изпреварен от създателят на Amazon Джеф Безос. През уикенда обаче основателят на Microsoft съумя да се завърне на челното място като добави 485 милиона $ към своето благосъстояние, което надвишава 110 милиарда $.

Така Гейтс изпреварва с едвам 1 милиард $ вторият Безос, който за същия интервал е изгубил 845 милиона $, сочат данните от Bloomberg Billionaires Index. От началото на годината първият е забогатял с 19,5 милиарда $, до момента в който вторият и изгубил 16,2 милиарда $ от положението си, демонстрират още изчисленията.

Трети е французинът Бернар Арно, който при започване на месеца съумя да се изкачи до вторият най-заможен човек на света, като изпревари Гейтс. Той се арестувана второто място едвам ден. В момента положението му е изчислявано на 103 милиарда $.

Гейтс, Безос и Арно са единствените хора в света, влизащи в елитния клуб на милиардерите с над 100 милиард $ в сметката.

След тях измежду най-богатите хора се подреждат надлежно Уорън Бъфет, Марк Зукърбърг, Амансио Ортега, Лари Пейдж и Сергей Брин. На десетата позиция е най-заможната дама в света - Джулия Клешър Кох. След гибелта на брачна половинка ѝ Дейвид Кох тя стана правоприемник на 61,7 милиарда $.

Бил Гейтс съумя да застане отпред на милиардерите в света за първи път от две години насам, като през предишния месец съумя още веднъж за малко да изпревари Безос, откакто Amazon разгласи близо 28% спад на облагата си за третото тримесечие на годината.

Съоснователят на Microsoft съумя да се изкачи до първата позиция откакто акциите на компанията поскъхнаха с близо 48% от началото на годината. Той влиза в листата на Forbes за най-богатите хора в света за първи път през 1987 година.

По-късно през 1995 година застава преди всичко, като през идващите повече от две десетилетия, до 2017 година, е най-заможният човек в света като се изключи едвам четири години. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР