Бил Гейтс Още по темата Бил Гейтс влага над 1.7

...
Бил Гейтс Още по темата Бил Гейтс влага над 1.7
Коментари Харесай

Бил Гейтс инвестира 100 млн. долара в борбата с деменцията и алцхаймер

Бил Гейтс

Още по тематиката
Бил Гейтс влага над 1.7 милиарда $ в държавни учебни заведения в Съединени американски щати

Милиардерът чака да се подобрят изискванията за учители и качеството на обучение
25 окт 2017
В търсене на свещения граал за медицината

Стартиращата компания Grail набра 100 млн. $ за създаването на кръвен тест за ранна диагностика на рак
13 яну 2016 Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс ще вложи 50 млн. $ във фонда за вложения в рисков капитал Dementia Discovery Fund (DDF). Организацията сплотява представители на бизнеса и управляващите в търсене на лекуване за деменцията, написа Reuters.

Инвестицията не е част от филантропската активност, която милиардерът развива посредством фондацията си " Бил и Мелинда Гейтс ". В допълнение към тази сума още 50 млн. $ ще бъдат ориентирани към финансирането на започващи компании, чиято активност е обвързвана с изследването на заболяването на Алцхаймер, оповестява Гейтс.

В изявление за организацията той показва, че бързото повишаване на броя на хората, които страдат от алцхаймер и други форми на деменция, води до все по-голяма прочувствена и финансова тежест на фона на увеличената дълготрайност на живота.

Въпреки десетилетията научни проучвания към този момент към момента не е намерено лекуване, посредством което да се забави прогресирането на алцхаймер. Гейтс обаче споделя, че е отпимист, че с фокусирани и добре финансирани нововъведения може да бъде открито лекуване, даже и това да стане след повече от десетилетие.

" Вероятно ще отнеме 10 години, преди новите теории да бъдат изпитани задоволително пъти, с цел да имат висок късмет за триумф. Затова е доста мъчно да се опитаме да отгатнем по кое време може да бъде създадено ефикасно лекарство ", разяснява той.

Деменцията, чиято най-разпространена форма е заболяването на Алцхаймер, визира близо 50 млн. души по света, а упованията са към 2050 година този брой да е над 131 млн. по данни на неправителствената група Alzheimer’s Disease International, отбелязва Reuters.

Фондът DDF е основан през 2015 година и в него вземат участие фармацевтичните производители GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Eli Lilly, Pfizer и Biogen Idec, както и английското държавно управление. До момента той е вложил в най-малко девет започващи компании, които изследват опциите за прекъсване или превръщане на биологичните процеси, които водят до деменция.

По думите на Гейтс спомагателните 50 млн. $ ще бъдат вложени в започващи сдружения, които работят върху някои " не толкоз всеобщи " подходи към заболяването. Той обаче прецизира пред организацията, че за момента не са набелязани съответни компании.

Милиардерът споделя още, че посредством диалози със експерти в последната година е разпознал пет области, в които са нужни дейности – по-доброто схващане на метода, по който се развива заболяването на Алцхаймер; по-ранното й разкриване и диагностициране; проучването на многочислени подходи за опит за стопиране на заболяването; улеснение на присъединяване на хората в клинични проби на евентуални нови лекарства; по-добро потребление на данните.

Освен общата инвестиция от 100 млн. $ Гейтс има намерение да финансира безплатно и основаването на световна платформа за данни в региона на деменцията, която да улесни откривателите на заболяването в търсенето на модели и идентифицирането на нови способи за отнасяне, предава още Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР