Бил Гейтс обяви, че този месец ще предостави 20 млрд.

...
Бил Гейтс обяви, че този месец ще предостави 20 млрд.
Коментари Харесай

Бил Гейтс обяви, че предоставя 20 млрд. долара на фондацията си

Бил Гейтс разгласи, че този месец ще даде 20 милиарда $ на Bill & Melinda Gates Foundation, която възнамерява да усили даренията си.

“Няколко съществени световни провокации през последните години направиха по този начин, че доста хора да се усещат обезкуражени и да се чудят дали положението на света няма да се утежнява,” написа в Twitter съоснователят на Microsoft, който е четвъртият най-богат човек в света.

Гейтс уточни продължаващата пандемия от COVID-19, проблемите с равенството сред половете и женското здраве, климатичните промени и войната на Русия с Украйна, като част от главните проблеми в света сега.

“Надявам се, че като даряваме повече можем да смекчим част от проблемите, с които се сблъскват хората сега и да помогнем за реализирането на визията на фондацията да предоставим на всеки човек опцията да живее здравословен и работлив живот,” се споделя в изказването на Гейтс, с което афишира дарението.

Фондацията възнамерява да усили средствата, които подарява годишно, до 9 милиарда $ до 2026 година, което е с 50% повече, спрямо равнищата отпреди пандемията. Дарението усилва средствата, които фондацията разпределя до към 70 милиарда $.

От основаването й през 2000 година фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е една от най-заможните филантропски организации в света. Гейтс се отдръпна от работата си в Microsoft през 2008 година, с цел да може да отделя повече време за начинания на фондацията.

Малко откакто оповестиха раздялата си, Бил и Мелинда Френч Гейтс дадоха обещание да дават 15 милиарда $ на организацията през предишния юли.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР