Бил Гейтс не заема отбранителна позиция по отношение на своето

...
Бил Гейтс не заема отбранителна позиция по отношение на своето
Коментари Харесай

Бил Гейтс е дарил $35 млрд. Защо състоянието му не намалява?

Бил Гейтс не заема отбранителна позиция във връзка с своето голямо благосъстояние. Основателят на Microsoft е добавил 16 милиарда $ към положението си тази година, макар че до момента е дарил над 35 милиарда $ за щедрост, съгласно Bloomberg.

Така, в последна сметка, общото положение на Гейтс доближава 106 милиарда $, което го прави вторият най-богат човек в света - след създателя на Amazon Джеф Безос.

“Ние не сме заели някаква отбранителна позиция, при която държим главно кеш или нещо такова,” съобщи Гейтс в изявление за Bloomberg. “Стратегията, която използваме във връзка с вложенията, е над 60% от портфейла да е в акции.”

Да държиш 60%, равняващи се в неговия случай на 60 милиарда $, в акции или индексни фондове, е нападателна капиталова тактика за някой с благосъстояние от калибъра на Гейтс. За съпоставяне, заможните хора в Съединени американски щати са държали приблизително 32% от активите си в акции през 2018 година, съгласно отчет на Campden Wealth.

Обикновено вложителите диверсифицират повече в разнообразни класове активи, като държавни облигации и недвижими парцели.

Гейтс обаче споделя, че е “оптимистично надъхан “ във връзка с Съединени американски щати и на фирмите в международен мащаб.

“Може да се каже, че доходността не е доста висока, само че това важи за всички класове активи,” споделя Гейтс.

Благотворителната активност на Гейтс се реализира главно през неговата фодация. Тя се бори с проблеми в областта на неравенството и образованието по света, както и с климатичните промени и международния апетит.

Финасови консултанти предупреджават, че единствено тъй като даден милиардер избира избран клас активи, това не значи, че всички вложители би трябвало да го последват.

“Независимо дали става въпрос за милиардер, шеф на компания или фондация, не забравяйте, че те влагат, следвайки своите лични цели,” споделя през CNBC финансовият съветник Дъглас Бонапарт, президент и създател на Bone Fide Wealth в Ню Йорк.

“Трябва да инвестирате съгласно своите цели, своята податливост към вдишване на риск и своите предпочитания”, прибавя той.

Ако сте млад вложител, да вземем за пример, и парите няма да ви трябват в продължение на десетилетия, можете да си позволите да инвестирате по-агресивно.

“Може да държите и до 100% от портфейла си в акции,” споделя той.

От друга страна, хората, които са в предпенсионна възраст или към този момент са се пенсионирали, би трябвало влагат доста по-малко в акции, защото това носи риск за техния портфейл.

“Те разчитат на тези активи за своята пенсия,” прибавя Бонапарт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР