Бил Гейтс е един от най-големите привърженици на четенето на

...
Бил Гейтс е един от най-големите привърженици на четенето на
Коментари Харесай

Петте книги, които Бил Гейтс препоръчва за лятото

Бил Гейтс е един от най-големите последователи на четенето на книги. Основателят на Microsoft чете приблизително по 50 книги на година. Той обича да предлага на всички четивата, които са му създали най-голямо усещане. Гейтс има традиция да избира по 5 книги, които предлага на всеки да прочете по време на лятото в своя уебсайт.

Бил Гейтс: Два пъти обяснявах на Тръмп какво е ХИВ и ЧПВ

"Всичко се случва поради съответна причина и други неистини, които харесвах " (Everything Happens for a Reason and Other Lies I've Loved) на Кейт Боулер. Авторката търси отговори на разнообразни въпроси по духовни тематики откакто е диагностицирана с рак. Гейтс разказва книгата като сърцераздирателна, само че и занимателна, "понякога в един и същи абзац ". Книгата цели да помогне на хората да схванат, че не всеки въпрос има съответен и явен отговор.

За какво съжалява най-вече Бил Гейтс за младостта си

Криптовалутите предизвикват гибел, счита Бил Гейтс

"Леонардо да Винчи " (Leonardo da Vinci) на Уолтър Исааксън. Книгата е подробна биография на Леонардо да Винчи. Тя преглежда неговите умения и качества, които са много впечатляващ лист. Гейтс счита, че създателят доста добре е събрал всички разнообразни аспекти на Леонардо да Винчи и "това е книгата, която оказва помощ да го видиш като повсеместен човек и да схванеш какъв брой специфичен е бил той ".

"История на произхода: Голяма история на всичко " (Origin Story: A Big History of Everything) на Дейвид Крисчиън. Книгата преглежда историята на цялата Вселена от самото ѝ начало. "Тя демонстрира по какъв начин всичко е взаимосвързано ", написа Гейтс. Постепенно се стига и до произхода на живота и обществото, в което живеем през днешния ден. Описано е всичко, освен това с много елементи.

Съветите на Безос за добър живот и справяне с рецензията

"Линкълн в Бардо " (Lincoln in the Bardo) на Джордж Сандърс. Роман, който смесва действителното с измисленото. Той наблюдава част от живота на Ейбрахам Линкълн след гибелта на 11-годишния му наследник. Гейтс разказва книгата като мистериозна, занимателна, предизвикваща мисълта и идеална за разискване с другари.

Петте ключа за триумф съгласно най-богатия човек на Земята

Гейтс: ИТ колосите канят държавните управления да се намесят

"Фактологично " (Factfulness) на Ханс Рослинг, Ола Рослинг и Ана Рослинг Ронлунд. Още една книга, която цели да предизвика мисълта. Ханс Рослинг умря предходната година, като това е неговата последна творба дружно с част от фамилията му. В нея се проучват 10 инстинкта, които изкривяват вероятността на хората върху света и ги карат доста да подценяват постигнатия от обществото напредък досега. "Това са подобаващи последни думи от брилянтен човек и една от най-хубавите книги, които в миналото съм чел ", споделя Гейтс.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР