Бил Гейтс е един от най-богатите и успели хора в

...
Бил Гейтс е един от най-богатите и успели хора в
Коментари Харесай

Как Бил Гейтс чете книги

Бил Гейтс е един от най-богатите и съумели хора в света. Но това надалеч не значи, че е загърбил четенето, даже в противен случай. В особено изявление за икономическия портал Quartz, извършено предходната година, Бил Гейтс споделя своите секрети за книгите.

Магнатът чете по 50 книги на година, което значи почти по една всяка седмица. Доста впечатляващо достижение, само че за него това е всекидневие.

52-годишният създател на Microsoft не стартира да чете книга, която не счита да довърши. Според него, доста значимо е да сме съсредоточени, до момента в който четем, с цел да можем да измъкнем максимума от всяка една страница, всеки един ред.

Записването на бележки пък обезпечава на Гейтс спокойствието, че е осмислил всяко нещо, което му се е сторило значимо.

Той е и традиционалист, по тази причина избира хартиения вид пред електронните книги. Друго значимо нещо, съгласно Бил Гейтс, е, че би трябвало да се изолираме най-малко час, когато четем, с цел да почистим съзнанието си от всичко останало. Така ще може да се насладим на книгата и да измъкнем максимума от нея, когато тя не е художествена литература, а научна да вземем за пример. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР