Бил Гейтс е един от хората, които най-силно повлияха на

...
Бил Гейтс е един от хората, които най-силно повлияха на
Коментари Харесай

Защо Бил Гейтс е разочарован от интернет

Бил Гейтс е един от хората, които най-силно повлияха на развиването на осведомителните технологии, включително и интернет.
 Бил Гейтс за изкуствения разсъдък и бъдещето на човешкия труд - ще работим ли по три дни в седмицата
Прогнозата на Бил Гейтс - колкото радостна, толкоз и притеснителна

Как ще се промени животът ни

Милиардерът обаче не е удовлетворен от това, в което интернет се е трансформирал.

Това разкри самият той по време на конферентна среща в Ню Йорк през миналата седмица, написа Business Insider.
 Снимка 579058

Бил Гейтс сподели, че в началото е очаквал интернет да направи света по-здраво стъпил върху и по-рационално място, само че е осъзнал, че интернет се е трансформирал в инструмент за дезинформация и " луди хрумвания ".

" Признавам, че хората, които задвижиха цифровата гражданска война, в това число и аз, в действителност смятаха, че светът ще стане по-рационален ", сподели Гейтс.

Гейтс е считал, че интернет ще накара хората да търсят информация и отговорно да базират мненията си на обстоятелства, давайки образец за това по какъв начин някой може да научи за развоя на правосъдно дело, като търси какво настояват и ищецът, и ответникът, без да разчита на новинарска публикация.
 Снимка 602246

Милиардерът е очаквал, че хората сами ще си дават отговор на научни въпроси, търсейки и анализирайки резултатите от проучвания, които ги вълнуват.

Интернет бизнесмени като него са очаквали да подтикват " сократовия спор ", добави той.

По негови думи Гейтс въобще не е очаквал, че интернет ще бъде употребен от хората за лансиране на " луди хрумвания ", като тази фраза неколкократно бе повторена в хода на диалога.
 Снимка 643625

В тази категория Гейтс вкара и придвижването QAnon, като показа, че се надява по-младите генерации да бъдат задоволително изобретателни, с цел да решат проблемите с дезинформацията на днешния ден.

Милиардерът сподели, че е отворен за контролиране на изкуствения разсъдък, добавяйки, че всеки, който се бори против регулирането на изкуствения разсъдък, просто звучи " неуместно ".
 Трите съвета за триумф на Бил Гейтс
Трите съвета за триумф на Бил Гейтс

Полезни във всяка обстановка

Въпреки признанията си за интернет, Гейтс сподели, че има позитивни упования за изкуствения разсъдък, който съгласно него може да облекчи дефицита на работна ръка и да направи света по-богат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР