Бил е на 18 години и 8 месеца в нощта

...
Бил е на 18 години и 8 месеца в нощта
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса, убил доблестните бургаски полицаи, призна, че е пълнолетен

Бил е на 18 години и 8 месеца в нощта на конфликта на кръговото край „ Трапезица ”

Сирийците-каналджии, поради чието бягство от полицията с рейс, живота си в Бургас изгубиха двама доблестни служители на реда, желаеха да минат по съкратената процедура и да сключат съглашение с прокуратурата за по-лека присъда. Това оповестява кореспондент на Флагман от Бургаския областен съд, където през днешния ден започва делото против Омар Аднан, Абдулах Шарафли Ахмед и Ахнат Исмаил Муфит. Жестокият случай е от август м.г., когато смелите бургаски униформени Йордан Илиев и Атанас Градев пробваха да блокират пътя на препускащия и каран от сякаш малолетния Омар Аднан рейс, който ги връхлетя с над 80 км/ч и ги умъртви.

Идеята на тримата да се разминат с по-лека присъда обаче бе осуетена от прокурор Мария Маркова, която изрично отхвърли да подписва съглашение с упрекнатите предвид на сериозността на закононарушението, на високия публичен интерес и на публичната заплаха, която Омар Аднан, Абдулах Шарафли Ахмед и Ахнат Исмаил Муфит съставляват.



Обвинените не стопираха до тук – те пожелаха делото да мине по съкратената процедура, признавайки всяко фактическо събитие в обвинителния акт. Дори сякаш малолетния Омар Аднан – водачът на съдбовния рейс и директен отговорник за гибелта на бургаските служители на реда – призна пред съда, че в действителност е пълновръстен, роден на 1 януари 2004 година, което значи, че по време на конфликта на кръговото край „ Трапезица ” е бил на 18 години и 8 месеца.

Делото сега продължава. От обвинителния акт не престават да излизат елементи, до момента незнайни за публичността. Такива да вземем за пример са данните за това по какъв начин е закупен автобуса-убиец, както и цялата преписка с турски жител, който взе участие в схемата с трафика на мигрантите.

Прокуратурата изиска наказване от 4 години за Омар и Абдулах и 12 хил.лв. санкция, и 1 година и 8 месеца за третия обвинен - и Ахнат Исмаил Муфит.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР