Бихме се обърнали към тях да ни подкрепят за събирането

...
Бихме се обърнали към тях да ни подкрепят за събирането
Коментари Харесай

Костадинов за бавенето на втория мандат: Радев коя точно Нова година има предвид?!

Бихме се обърнали към тях да ни поддържат за събирането на подписи за привикване на референдум за участие на България в Еврозоната, както и да поддържат предлагането ни до Конституционния съд за оповестяване на решението, което беше взето за ратификация на контракт с Украйна за даване на оръжия, за неконституционно. Ще желаяме и дружно да отменим решението за даване на още 3 милиарда лева на Съединени американски щати за закупуване на нови американски чертежи на самолети, както и да отменим решението за закупване на рисково американско нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй ”. Това сложи като цели водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов пред акад. Николай Денков и „ Продължаваме промяната “, оповестяват от novini.bg.

„ Видяхме за осем месеца какво могат и какво не могат. Видяхме, че решенията им за бъдещето на България, нямат благозвучие с нашите правила, които ние пазиме. И имат наглостта да питат дали ние ще подкрепим нещо. Идете ги питайте дали ще поддържат нашите претенции ”, сподели той по адрес на „ Продължаваме промяната ”.
„ Най-големият ни приоритет е да приключим работата на това Народно заседание, тъй като то може да приема единствено нездравословни закони ”, безапелационен е той.

По мотив бавенето на втория мандат, той съобщи: „ Това, което прави Радев сега, е на процедура обезчестяване на конституцията. Искам да го запитвам – коя тъкмо Нова година има поради? Аз не знам. Утре ще го питаме коя тъкмо година има поради. Не утвърждаваме бавенето на мандата, той е жертван и няма да се реализира. Ако задачата е да няма избори през февруари, тъй като е студено, дано създадем корекция в Конституцията и да пишем – декември няма да има избори, тъй като има избори, януари – тъй като е студено, февруари – още по-студено, март – женски месец и духа доста, април месец – хората се приготвят да жънат, след това Гергьовден, след това 24 май, след това юни, юли, август – летния сезон, след това първия образователен ден… Това звучи детско. ”
„ България подарява оръжия на Украйна, само че въпросът е за какво това не беше оповестено в медиите. Както знаете, изпълнителна власт няма задължението да уведомява законодателната власт къде върви. Не сме били известени, само че в никакъв случай не сме уведомявани. След като българското държавно управление одобри да извърши противозаконното решение на Народното събрание – Народното събрание няма право да задължава изпълнителната власт. Ако законодателната власт има опцията да задължава изпълнителната власт, защо ни е изпълнителна власт тогава? ”, сподели още той.

„ Правителството извършва този неуместен и противозаконен акт на Народно събрание, в същото време Радев мълчи и няма предпочитание да наложи несъгласие. Жалка и тъжна работа ”, добави още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР