Бихме искали да изразим несъгласието си с подхода на колегите

...
Бихме искали да изразим несъгласието си с подхода на колегите
Коментари Харесай

Маркет линкс: Социологическата прогноза на Европарламента злоупотребява с нашите данни

Бихме желали да изразим несъгласието си с метода на сътрудниците при показване на партийната поддръжка за избори за Европейски парламент и съответно осредняването на резултатите, получени от изследвания на две самостоятелни проучвателен организации.
 Първата прогноза на Европарламента: 7 евродепутати за ГЕРБ, 6 - за Българска социалистическа партия, 1 - за Демократична България
Това разяснява шефът на " Маркет линкс " Добромир Живков по отношение на оповестената през вчерашния ден първа серия от прогнози на Европейския парламент за това по какъв начин ще наподобява идната пленарна зала - въз основата на данни от национални изследвания на публично мнение, събрани преди февруари 2019 година

Данните се базират на анкети, извършени от организации за изследвания на публичното мнение в страните членки и систематизирани от компанията " Kantar public " от името на Европейския парламент. 

За България данните са взети от изследвания на " Маркет линкс " и " Афис ". Данните на двете организации са осреднени и по този начин се получава следната прогноза: ГЕРБ - 34.8%, а Българска социалистическа партия - 33.1%, Движение за права и свободи - 10.4%, " Обединени патриоти " - 8%, " Демократична България " - 3.8%, Реформаторски блок - 2.3%, " Воля " - 1.7%.

Смятаме, че това влиза в несъгласие с положителните професионални практики минимум заради спецификите на структурата на извадката, подбора на респонденти и инструментариума на всяко теренно изследване, коментира Добромир Живков.

Пренебрегването на тези методологически правила води до огромен риск от представянето на неточна картина на настройките на българското общество, предизвестяват от  " Маркет линкс ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР