Биха ли подкрепили от БСП провеждането на избори от чужда

...
Биха ли подкрепили от БСП провеждането на избори от чужда
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП питат БСП ще подкрепи ли провеждането на избори от чужда страна в България

Биха ли подкрепили от Българска социалистическа партия провеждането на избори от непозната страна на територията на България? Този въпрос задават на Българска социалистическа партия българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП във връзка позициите на аления народен представител Таско Ерменков по отношение на изборните резултати в Крим.

Във връзка с обществените позиции на депутати от българската левица, евродепутатите от ГЕРБ напомнят декларацията на висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини от 16 март 2018 година В документа ясно се декларира позицията на Европейския съюз за непризнаване на извършените от страна на Руската федерация избори на Кримския полуостров, който попада в границите на интернационално приетите граници на Украйна.

„ Да считаме ли, че написаното от Таско Ерменков е публична позиция на Българска социалистическа партия и дали от Партията на европейските социалисти (ПЕС) знаят за нея? “, питат още евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП. Според тях, изразеното от депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков виждане за следващ път демонстрира, че наследниците на някогашната комунистическа партия в България принадлежат единствено номинално към фамилията на европейските социалисти и по редица значими въпроси поддържат популистки и анти-ЕС позиции. Подобно поведение и политическо позициониране от страна на българските социалисти слагат под въпрос както техния европейски образ, по този начин и евроатлантическата ориентировка на страната. За нас сходни позиции са неприемливи и са в прорез с правилата на участието ни в Европейски Съюз и НАТО, показват още евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП. „ Виждаме единствено в границите на последните няколко месеца какъв брой съществено се разминава позицията на Българска социалистическа партия с тази на европейските социалисти, както по повод ратификацията на Истанбулската спогодба, по този начин и във връзка с декларацията на принадлежащия към фамилията на социалдемократите висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи “, акцентират от ГЕРБ.

Заветът на българските възрожденци е да бъдем равни с другите европейски нации - нашият народен блян още в оня миг е обвързван с визията за свободна и обединена Европа, напомнят българските евродепутати от десницата. От ГЕРБ/ЕНП предлагат на депутата Таско Ерменков и представителите на Българска социалистическа партия да се срещнат по-добре с творчеството на Христо Ботев и цяла плеяда български възрожденци и революционери като Васил Левски, Г.С. Раковски, Захари Стоянов и доста други преди да ги цитират в сходен подтекст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР