Бих посъветвал хората, които са активни през деня по време

...
Бих посъветвал хората, които са активни през деня по време
Коментари Харесай

Кардиолог: Хората не трябва да пренебрегват симпромите на ниско кръвно

Бих посъветвал хората, които са дейни денем по време на доста топло време да не подценяват възприятието за причерняване пред очите, поглъщане, едно изтощение - това са признаци на ниско кръвно и на неприятно кръвоснабдяване на мозъка. Това са признаци на ниско кръвно и на неприятно кръвоснабдяване на мозъка. Това сподели кардиологът и шеф в Отделение по инвазивна кардиология в УМБАЛ " Александровска " доцент Кирил Карамфилов.

Той посъветва в такива случаи стоенето на сянка и приема на огромно количество течности.

Кардиологът изясни, че при доста топло време съдовете в тялото се уголемяват, защото това е механизъм, в който се усилва количеството кръв, което минава през тях.

" Тялото губи топлота най-много с кръвта, защото високата температура загрява повече кръвта и когато се разширят съдовете, нарасналото количество кръв води до нараснало лъчение на топлота на тялото и това е обвързвано с тези неща, които карат хронично болните хора да имат проблеми ", сподели доцент Карамфилов.

Когато се разширят съдовете, се усилва кръвотока, само че пада и кръвното и сърцето компенсира това нещо с нараснала съкращаемост, нараснала периодичност, която натоварна самото сърце и хората с хронични проблеми и по тази причина те не се усещат добре - от една страна рухването на кръвното, въпреки това сърцето се натоварва, защото би трябвало да се натоварва, защото би трябвало да се редуцира 2 или 3 пъти повече в сравнение с в естествените случаи.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР