Бих посъветвал хората да се ваксинират срещу COVID-19. Ваксината би

...
Бих посъветвал хората да се ваксинират срещу COVID-19. Ваксината би
Коментари Харесай

Проф. Хайрабедян обяви какво трябва да се случи, за да се върнем към нормалния живот

Бих посъветвал хората да се имунизират против COVID-19. Ваксината би помогнала за бързото ограничение на ковид. Дори той да продължи да мутира, може да се ограничи значително, тъй че да не може да се популяризира. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 шефът на Института по имунология към Българската акадамия на науките проф. Сорен Хайрабедян.

Колкото по-бързо имаме огромна група с имунитет против този вирус, толкоз по-бързо ще понижим разпространяването му. Все отново всички желаеме да се върнем към естествения метод на битие, добави той.

Експертът акцентира, че няма никакво научно доказателство, че имунизацията против ковид провокира стерилитет, каквито изказвания се появиха. Това е на границата на смехотворното, съобщи проф. Хайрабедян.

По думите му, в случай че ваксина бъде сложена на към този момент инфектиран човек, който не е в тежко положение, това не би се отразило отрицателно на положението му.

Според проф. Сорен Хайрабедян, когато човек си остави имунизацията, тя би трябвало да защищава от ковид за 2-3 години напред. Все отново би трябвало да минат няколко години, с цел да разберем това сигурно. Важното в тази ситуация е. че имунизацията води до имунна памет, сподели още шефът на Института по имунология към Българската акадамия на науките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР