Бих пожелала на всички да спортуват, защото спортът е хубаво

...
Бих пожелала на всички да спортуват, защото спортът е хубаво
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин: Нека всички да спортуват, защото спортът е хубаво нещо

Бих поискала на всички да спортуват, тъй като спортът е хубаво нещо. А тези, които към този момент го вършат да не се отхвърлят, а да преследват фантазиите си. Това показа бронзовата медалистка по битка от олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин, която бе посрещната тържествено в родното й село Мъдрево.

Тайбе призна, че за нея е чест и наслада още веднъж да бъде в родното си село. Преди три години отново ме посрещнахте на този площад, тогава ви демонстрирах златен орден от Световното състезание, през днешния ден медалът е бронзов от Олимпийските игри. Надявам се след три години отново да се съберем и тогава медалът да е златен, се обърна към присъстващите шампионката.

Медалистката бе приветствана от кмета на община КубратАлкин Неби. От името на жителите на общината благодаря на Тайбе за всичко, което направи, тъй като в трепетните дни, когато тя се бореше цяла България, в това число Мъдрево бяха пред тв приемниците и се радваха на триумфа й, сподели кметът.

С топли благодарствени думи към шампионката се обърна и кметът на родното й село Салим Мустафа. Този голям триумф зарадва освен Мъдрево, а и всички българи и потвърди, че упорития труд и геният постоянно се възнаграждават, показа кметът. Той подари на олимпийската медалистка статуетка на лъв. Защото е мощна като лъв и роден победител, изясни Мустафа.

В знак на благодарност и признателност кметът на община Кубрат връчи на международната шампионка по битка от Унгария и олимпийската медалистка Тайбе Юсеин премията "За принос в развиването на интернационалните връзки на община Кубрат ". Отличието получи и първият треньор и изобретател на Тайбе - Мустафа Кесман. Обявено бе още, че с решение на Общинския съвет Тайбе Юсеин е удостоена със званието "Заслужил жител на Кубрат ".

Тържеството по посрещането на спортистката се трансформира в празник освен за жителите на селото, само че и за региона. Да посрещнат шампионката в центъра на Мъдрево пристигнаха също регионалният шеф на Разград Иван Борисов, олимпийският и международен първенец Хасан Исаев и доста спортни лица от Лудогорието. Тя получи цветя и поздравления от дребни и огромни нейни фенове.

С доста музика, почерпка и фотоси за спомен приключи празничният ден, отдаден на носителката на бронзов орден по битка от олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР