Бих казал, че специално главният секретар в оставка, а и

...
Бих казал, че специално главният секретар в оставка, а и
Коментари Харесай

Атанасов: Петър Тодоров и президентството преиграха с оставката

Бих споделил, че особено основният секретар в оставка, а и президентството, преиграха в този съответен проблем. Съгласно член 105, алинея 2 от Конституцията - Министерският съвет обезпечава публичния ред и сигурността в страната. И с цел да се случи това, би трябвало да работи с хора, на които има доверие. Тази сфера на ръководството изисква доверие. Беше казано, че няма доверие към този човек. И най-добре би било, като му се каже, че няма доверие към него, да си подаде оставката, съобщи пред Нова телевизия съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов, разяснявайки оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" От тук нататък всички други спекулации, които в този момент се разиграват, той влиза в политическа роля. Нали си давате сметка? Не приказва като някогашен основен секретар. Говори като човек, който прави политическа поръчка ", добави Атанасов.

" Правителството и вътрешният министър нямат доверие на този човек. Управлението на страната е политика. Действаща политика. Има хора, които от време на време се заблуждават, като считат, че участвайки в ръководството на страната - не се занимават с политика. Ще дам един образец. Аз бях шеф на българското контрразузнаване по време на кабинета на Иван Костов с президент Петър Стоянов. В президентската акция за изборите през 2001 година Георги Първанов изрази съмнение към мен. В неделя беше вторият тур на изборите, на които Първанов завоюва изборите. Аз в понеделник подадох оставка, без да върша никакви пояснения, тъй като беше изразено съмнение към мен ", напомни той.

" В случая министърът е този, който през държавното управление и министър-председателя са поискали тази промяна. И отново споделям, преиграха прекалено много време отделяме на това. Министерството на вътрешните работи би трябвало да бъде подредено и проведено, с цел да дава отговор на главните провокации пред тази институция. А точно обезпечаване на публичния ред и сигурността. Имаме проблеми. Те са видни. Има толкоз смъртни случаи, не може да се оправят с мигрантите и какво ли не още друго. И това всичко е отговорност на основния секретар. Искам да обясня нещо значимо. Главният секретар в Министерство на вътрешни работи няма нищо общо с основните секретари във всички други министерства. Това е висшата професионална оперативна служба в това министерство. Това е индивидът, който за образуване на оперативната работа има повече пълномощия от министъра. Така че държавното управление, което извършва политиките, което е определено за това да обезпечава публичния ред, би трябвало да работи с хора, на които има доверие ", добави Атанасов.

Той назова тежка нечиста сделка изказванието, че " се приготвят избори с нашето Министерство на вътрешните работи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР