Бих казал, че кризата с петролните продукти не е пряко

...
Бих казал, че кризата с петролните продукти не е пряко
Коментари Харесай

Станислав Митрахович: Забраната за износ на петролни продукти в Русия ще създаде проблеми в дългосрочен план

„ Бих споделил, че рецесията с петролните артикули не е директно обвързвана с бойните дейности. Косвено обаче, несъмнено, това е такa “.

Това съобщи пред „ БНР “ Станислав Митрахович , водещ специалист на съветския Фонд за национална енергийна сигурност и теоретичен помощник във Финансовия университет при държавното управление на Руската федерация. 

Той разяснява решението от предходната седмица на съветското държавно управление да забрани износа на петролни артикули , с цел да спре внезапното повишаване и недостиг на горивата на вътрешния пазар. Според него възбраната ще бъде краткотрайна мярка , която надали ще продължи доста дълго. 

Експертът подсети, че износът стана доста преференциален за съветските компании  и им е дал опция да печелят добре, изключително след внезапната обезценка на рублата в страната след началото на войната в Украйна

Друг главен проблем съгласно Митрахович е, че налозите в родината му се покачват , което е довело до обстановка, при която на фирмите към този момент не е било преференциално да продават продукта си на вътрешния пазар и са се ориентирали към търговия зад граница. 

„ В последна сметка цената на петролните артикули се усилваше. В редица селскостопански района породи недостиг, който съществува и сега. “

Според него възбрана на износа на петролни артикули е подозрително и нееднозначно решение . Митрахевич я дефинира като „ лекарство “, чиято дълга приложимост по-скоро ще сътвори проблеми, в сравнение с ще ги реши.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР