Бих казал, че и 6 месеца са достатъчни. По-важно е,

...
Бих казал, че и 6 месеца са достатъчни. По-важно е,
Коментари Харесай

Свидетелят срещу Иванчева: Поиска ми пари, защото го правеше редовно

Бих споделил, че и 6 месеца са задоволителни. По-важно е, че присъдата споделя “виновен”. И това, че три инстанции, три разнообразни правосъдни състава я осъдиха. Какво е наказването, дали ще са 6 месеца, 6, или 20 години, е решение на правосъдния състав, това съобщи пред " 24 часа " Александър Ваклин, предприемачът свидетелствал против Десислава Иванчева, която бе наказана на шест години затвор от Върховния касационен съд.

" Всеки има право да изрази мнение. Това, че 20 или 50 индивида не имат вяра на три инстанции и три правосъдни състава, е неприятно за обществото ни. През последните 30 години всички се постарахме да съсипем реномето на институциите и в този момент хората не имат вяра, което не е добре. Каквато и да е правосъдната система, това са хората, към които се обръщаме, когато имаме проблем и би трябвало да ги оставим да работят обикновено. Смятам, че никой уважаващ себе си общестевник или политик не може да каже, че човек като мен или като който и да било различен може да повлияе на висшия съд по какъвто и да е метод. Всички, които познават правосъдната система, знаят, че във висшия съд са съдии, определени от съдийската общественост. Тук не приказваме дали аз имам вяра, всички би трябвало да имаме вяра, тъй като това са малцината определени, които са последна инстанция. Точно те произнесоха присъдата “виновен”. Аз съм удовлетворен, че по този метод потвърдиха, че всички, които участвахме в този развой, сме били прави ", продължи той.

" Освен че подадох сигнал, до последно останах очевидец, без да се разколебая. Няма да се поколебая да го направя и идващ път, когато се наложи ", акцентира Ваклин.

" Защото го правеше постоянно ", по този начин отговори той на въпрос дали Иванчева му е поискала рушвет от нелепост или лакомия.

" Не са посмели да се опълчват против властта, тъй като малко или доста тя беше представител на властта. Без да се замисля, отново бих подал сигнал, само че в действителност приканвам всички жители да имат повече религия в институциите, тъй като, когато някой второразряден политик замеря служителя на реда с павета на площада, той би трябвало да се замисли, че на следващия ден, когато неговото дете или самият той има потребност от помощ, ще се обърне към същия служител на реда, който е замерял с павета поради политическата кариера. Така че се надявам всички хора да спрат да замерят с павета институциите и органите на държавната власт, а да се замислят по какъв начин може да им оказват помощ да работят по-добре ", съобщи той по адрес на останалите очевидци по делото против някогашната кметица на " Младост ", които обаче отхвърлиха Иванчева да им е желала рушвет.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР