Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на

...
Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на
Коментари Харесай

Митрофанова: Доставките на оръжия за украинските националисти едва ли ще добави оптимизъм в диалога със София

" Бих желала да предупредя формалните български управляващи, че доставките на оръжия (включително от руски произход) и бойни муниции за украинските националисти надали ще добави оптимизма за двустранния разговор, който към този момент така и така е влошен ", съобщи съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в седмичния брифинг по настоящите въпроси от интернационалния дневен ред и двустранните връзки с България.

Публикуваме цялостния текст от брифинга на Митрофанова:

За обстановката в Украйна

Продължава специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Руската Федерация по демилитаризацията и денацификацията на незаконния киевски режим, който в продължение на осем години води война против популацията на Донецката и Луганската Народни Републики. След идването на националистите на власт в Украйна се организираше пълноцената огромна готова и ръководена от западните експерти акция за всеобщата украинизация на популацията, ориентирана, на първо място, против рускоговорещите жители на страната. Дискриминиращата политика на Киев накара носителите на съветския език и просвета да скриват убежденията си поради опасността от наказателно гонене. Днес неонацистите не престават дейностите, ориентирани към цялостно или отчасти заличаване на рускоговорещото население, в действителност, геноцид.

На 14 март Въоръжените сили на Украйна нанесоха по центъра на Донецк удар с потребление на касетъчни бойни муниции, неразрешени от интернационалното право. Ракетата беше свалена от силите на Противовъздушна отбрана, с помощта на което се получи да се изгбегнат пагубни жертви. Въпреки това, 21 души са починали, 28 души са съществено ранени, в това число деца, дами и възрастни. Съжаляваме, че западните медии заобиколиха тази покруса, редки известие започваха с думите " съгласно непотвърдени данни на Министерството на защитата на Русия ". Този едностранен метод на медиите, за жалост, се ползва от дълго време.
При това обявата на италианския вестник „ La Stampa “ показва фотографията със починалите след обстрела в Донецк като фотография от Киев, което е образец на необикновен цинизъм.

На 13 март с високоточно оръжие беше нанесен удар против военните обекти на Водоснабдителна система на Украйна, където се подготвяха за присъединяване в боевете против Русия задгранични наемници. В резултат бяха премахнати към 180 главорези, както и огромна партида на оръжие. Министерството на защитата на Русия предизвестява луди глави, замаяни от антируската агитация, че заличаване на задгранични наемници, идващи в Украйна, ще се продължи.

Бих желала да предупредя формалните български управляващи, че доставките на оръжия (включително от руски произход) и бойни муниции за украинските националисти надали ще добави оптимизма за двустранния разговор, който към този момент така и така е влошен.

На 16 март бойците на батальона „ Азов “ са взривили постройката на трагичния спектакъл в Мариупол. Неонацистите са задържали заложници в долните етажи на постройката, горните ги използваха като огневи точки. При това съветската авиация не изпълняваше задания, свързани с удари по наземните цели в град Мариупол, постройката на театъра в никакъв случай не се разглеждаше като цел. Опитите да се упрекна Русия в този удар е усърдно готова провокация.

Към въпроса за нуклеарната сигурност

Престъпният киевски режим и националистите към този момент нееднократно се опитваха да нанесат вреди на нуклеарните обекти в Украйна. Тези дейности при цялостна поддръжка от страна на Съединени американски щати и НАТО заплашват освен Русия, само че и цялата европейска сигурност. Атаките против личните си нуклеарни обекти стават в действителност " визитна картичка " на украинските националисти. Остава опасност от измама по отношение на пробния реактор в Харков, където, съгласно информацията на разузнаването на Русия, се е правил опит за основаване на " мръсно нуклеарно оръжие ".

Към въпроса за доставките на съветския газ в България

Във връзка с засягащите българското общество въпроси, свързани с доставките на съветското гориво в страната, бихме желали да подчертаем, че Русия постоянно е била благонадежден поръчител на енергетическата сигурност от международно равнище. Ние високо ценим това добро име, въпреки че сме подготвени за съществено опълчване в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се правят непрестанно и в цялостен размер.

За двустранните връзки

В подтекста на провежданата от Водоснабдителна система на Русия специфична интервенция в Украйна обособени представители на локалния хайлайф прокарват тезата за нуждата да се разграничи съветският народ от Президента на Руската Федерация Владимир Путин. Тази " нова " теза на западната агитация е добре позната още от интервала на Великата Отечествена война. Фашистките агресори безрезултатно тиражираха сходни неща на окупираните територии за да деморализират популацията и го подбуден към съдействие. Да припомня, че на президентските избори, състояли се на 18 март 2018 година, 76,69% от гласувалите избраха за държавен глава Владимир Путин. Днес поддръжката на Президента надвишава 70%, и този индикатор на доверието на съветските жители продължава да се усилва на фона на натиска върху Русия от страна на груповия Запад.

Благодаря за вниманието.
https://www.facebook.com/rusembul/videos/1150623165764310
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР