Бих искал най-напред да поздравя българите с историческата победа на

...
Бих искал най-напред да поздравя българите с историческата победа на
Коментари Харесай

Малишев: Згурова спечели и симпатията на Международната федерация по модерен петобой

Бих желал на първо време да поздравя българите с историческата победа на Светла Згурова, която стана международна шампионка по съвременен петобой на шампионата за девойки до 17 години. Това съобщи в изявление за БГНЕС Слава Малишев, член на Борда на шефовете на Международната федерация.

Талантливата ни състезателка започва от първата позиция във финала, а след нея бяха останалите 35 атлетки, които доближиха до последната фаза за систематизиране на медалите.

На шампионата в Националната спортна академия взе участие 340 състезатели от 40 страни. Малишев поздрави домакините за прелестната организация и условия за участниците. „ Българската федерация отпред с Андрей Кузманов е свършила прелестна работа по организацията. И тази година домакинствате на най-хубавите състезатели от целия свят “.

Членът на федерацията не пропусна да означи, че българските „ служители “ в Министерството на спорта не са посетили финалите на надпреварата. „ Надявам се, че в оставащите дни ще посетят форума, ще видят и ще се гордеят с Федерацията по съвременен петобой.

Малишев въпреки всичко се надява да организира срещи с представители на министерство. „ Бих се радвал, тъй като съставлявам президента на Международната федерация по съвременен петобой и моите сътрудници от Изпълкома “. За край той пожела да продължаваме в същия дух, тъй като давате наслада и страст на феновете на този спорт по целия свят и всички ще схванат за българското гостолюбие. Шампионатът на планетата продължава до 24 юли.

Днес тимът на България се класира на 11-то място в крайното нареждане на отборите при младежите до 17 години на шампионата, който се организира в София.

Тримата, които бяха определени от наставника Владимир Кузманов, бяха Ангел Франгов, Радослав Стойчев и Любомир Германов. За отбелязване е, че зад нас в класирането останаха тимовете на страни като Италия, Турция, Казахстан и още 17 страни.

Тимът ни събра общ общ брой от 3038 точки след всички дисциплини. Шампиони станаха Русия с 3200 точки, втори Беларус с 3190, а бронзовите медали отидоха в Египет, които записаха 3186 точки.

Днес приключи и самостоятелната конкуренция при младежите до 17 години, като с най-предно класиране е Любомир Германов – 24-и. Другият ни представител във финала Радослав Стойчев стана 36-и.

С това приключи Световното състезание за юноши и девойки до 17 години. Продължава обаче шампионата по съвременен петобой до 19-годишна възраст, като в дните до сряда (включително) ще се проведат квалификациите и финалите в двете възрастови групи. В момента 94 девойки се борят за влизане в Топ 36, а точно огромният край за медалите.

Сред тях са станалата през вчерашния ден международна шампионка Светла Згурова, както и Евгения Стоянова, Михаела Занова и Виктория Стойкова. И четирите ни представителки са с по две или повече години по-млади от съперничките си, само че това никога не ги прави новобранци на шампионата. Сутрин от 09:00 часа е дисциплината плуване на закрития басейн „ Диана ”, по-късно събитията се придвижват в залата и терена против Арката на Националната спортна академия „ Васил Левски ”. Най-интересните моменти на шампионата стартират в 14:00 часа с бонус рунда по фехтовка. След него са бягането плюс стрелбата. Входът за аудитория е безвъзмезден. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР