Бих искал да поздравя всички български кандидат-студенти, които получиха потвърждение,

...
Бих искал да поздравя всички български кандидат-студенти, които получиха потвърждение,
Коментари Харесай

Американските колежи и университети приветстват с „добре дошли“ чуждестранните студенти

Бих желал да поздравя всички български кандидат-студенти, които получиха удостоверение, че са признати в някои от над 4 700-те упълномощени висши образователни заведения в Съединени американски щати.  Възпитаниците на американските университети не престават кариерата си като водачи и иноватори в доста области по целия свят и вие би трябвало да се гордеете, че сте  поканени да се присъедините към тази специфична и защита група от младежи, чийто живот ще бъде изменен вечно от динамичността, откритостта и качеството на студентските кампуси в Съединените щати.

Потвърждението за банкет в университет е резултат на деликатно обсъждане и упорита работа, както от страна на тези, които аплайват, по този начин и от страна на самите американски колежи и университети, които правят прецизен асортимент на претендентите. Ние отчитаме силата и творчеството, която сте вложили в есетата за своите фантазии и хрумвания,  упорития труд, който сте положили за подготовка на изпитите по британски език и другите изпити, както и уговорките за социална интензивност и извънучебна активност, които сте поели.

В момента във висшите образователни заведения в Съединени американски щати се образоват над един милион задгранични студенти, като Съединени американски щати резервират своята трайна водеща позиция на най-предпочитана дестинация за задграничните студенти. Това е доказателство за несравнимо високото качество на американското висше обучение измежду тези студенти и техните фамилии.

Чуждестранните студенти укрепват връзките сред Съединените щати и страните по целия свят, създавайки връзки сред хора и общности, способни да се оправят с световни провокации. Ние ценим интеграцията и интензивно поддържаме студенти с разнороден генезис  в нашите кампуси. Американските колежи и университети ценят задграничните студенти поради техния неповторим и разнороден взор във и отвън класните стаи.  Американските университети и общности получават предимство от знанията и гения на задграничните студенти, които ни оказват помощ да се подготвим за едно споделено и сполучливо бъдеще в един взаимно обвързван свят.

Американските колежи и университети се гордеят с това, че дават сигурна и предразполагаща среда за всички техни студенти, и бих желал да подчертая какъв брой добре пристигнали в Съединени американски щати сте всички вие. Много американски университети са изпратили предложения до студентите по света чрез акцията  #YouAreWelcomeHere (https://www.youarewelcomehereusa.org). Аз се причислявам към тях и ви поздравявам в Съединените щати, където нашите колежи и университети биха ви предложили скъпи просветителни благоприятни условия, които ще ви оказват помощ да осъществите задачите си в живота и в кариерното си развиване.

Консулските чиновници в Посолството на Съединени американски щати в София и в другите американски посолства и консулства по света не престават да работят интензивно по обработката на студентските визи, като информация за този развой може да бъде открита на https://travel.state.gov/content/visas/en.html и на https://bg.usembassy.gov/visas/. 

Консултантите на EducationaUSA са подготвени да дават отговор на въпроси по отношение на образоването в Съединени американски щати. Може да намерите консултантския център на https://educationusa.state.gov/find-advising-center. В България тези консултанти са към Комисия „ Фулбрайт “ на бул. „ Витоша “ 12 в София и в Американския ъгъл към Народна библиотека „ Иван Вазов “ в Пловдив на ул. „ Авксентий Велешки “ 17. Повече информация може да намерите на http://www.fulbright.bg/en/educational-services/education-usa-advising/.

За тези, които обмислят да учат в САЩ  в бъдеще, консултантите на EducationUSA могат да дават скъпи запаси, с цел да ви оказват помощ да вземете осведомено решение. При съществуването на над 4 700 упълномощени образователни институции във всички 50 американски щата, постоянно може да се откри университет или лицей, който да е подобаващ за всеки един. Схемите за финансиране на образованието също са доста разнородни, като включват общински колежи или модели „ 2 плюс 2 “, които съчетават двугодишно образование в общински лицей и следващо двугодишно образование в университет за приемане на бакалавърска степен.

Американските колежи и университети, както и американските жители и общности в цялата страна, ви приветстват с „ добре пристигнали “.

Като дипломат на Съединени американски щати в България, аз персонално приветствам и предизвиквам тези, които са получили покана от американски университет да се възползват от този късмет, който ще промени живота им, и да се причислят към своите връстници в реализирането на неповторимата опция да получат едно стойностно американско висше обучение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР