Бих искал да потвърдя, че за България остава основен приоритет

...
Бих искал да потвърдя, че за България остава основен приоритет
Коментари Харесай

Донев: За България остава основен приоритет присъединяването към Шенген

Бих желал да потвърдя, че за България остава главен приоритет присъединението към Шенгенското пространство. Надявам се, че днешното посещаване ще способства за това и ще бъде един значим подтик за България, Австрия и целия Европейски Съюз. Приемането на България в Шенген ще обезпечи по-силно икономическо съдействие, само че също по този начин и по-добра отбрана на външните граници и това още веднъж е в интерес за всички.

Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев след срещата с федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер в Министерския съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В тази връзка приветстваме проекта за деяние, който имахме опцията да обсъждаме през тези няколко дни. Той ще способства за стопиране на незаконните мигранти ", съобщи Донев и акцентира, че България преглежда Австрия като обичаен стопански сътрудник.

По думите му България приема австрийския народ като другарски и непосредствен и се надяваме да укрепваме нашето съдействие освен в Шенгенското пространство, само че и в културата, науката, туризма и още доста други сфери.

„ България и Австрия са близки страни, които се свързват с надълбоко другарство ", означи федералният канцлер на Австрия.

Карл Нехамер уточни, че австрийски предприятия са извънредно мощно стопански показани тук в България, а българският пазар на труда и като цяло страната ни е доста забавна дестинация за австрийските компании.

Той изясни, че решението на Австрия, дружно с това на нидерландската страна, е, че има проблеми в Шенгенското пространство, като задачата им е да извърнат внимание, че има един систематичен проблем. Нехамер съобщи, че тези граници би трябвало да бъдат надеждна отбрана и открои огромния проблем, който имат с незаконната миграция. „ Имаме над 100 хиляди бежанци от Украйна и още толкоз незаконни мигранти, които са открити при нас ", сподели още той.

Австрийският канцлер акцентира, че България извършва прецизно своите задания. Ние ще намерим дружно решение. Имаме да вършим още доста дружно, само че ние по тази причина сме сътрудници – да можем да приказваме намерено за проблемите и да ги решаваме дружно, изрази вяра Нехамер.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден президентът Румен Радев и федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер, който е на работно посещаване в България по покана на българската страна, посетиха Регионална дирекция „ Гранична полиция " в Елхово, където е ситуиран Регионалният координационен център, част от Интегрираната система за наблюдаване на българо-турската граница. В делегацията, водена от него, е и федералният министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР