Бих искал да благодаря на всички българи за начина, по

...
Бих искал да благодаря на всички българи за начина, по
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Благодаря на българите, че се научиха да работят!

 " Бих желал да благодаря на всички българи за метода, по който работят, научиха се да работят добре, качествено и в период! “, съобщи в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов, който пристигна на място, с цел да види къде ще се построява новата многофункционална зала с 5 200 места, за която държавното управление в петък отпусна първия транш от 4,5 млн лева Министър – ръководителят разгласи, че за него предпочитани през идващите  две години остават автомагистралите " Хемус “, " Струма “ и " Европа “, както и пътя от Монтана за Видин и тунела под Шипка.

" Имаме най-малко 10 големи инфраструктурни плана, както и още стотина по-малки, с които сме се захванали и ще ги приключим. Правят се толкоз хубави неща, само че не всичко се вижда, наложи се един хейт, един негативизъм, който не ни разрешава да се усмихваме.Ето, през днешния ден чета в пресата, че сме 39-то място измежду 130 страни по степен на независимост, само че никой не го счита за някаква вест. “, разяснява той.

По думите му към 20 млн лева ще коства подмяната на водопроводната мрежа в Перник, където се оказало, че нищо по нея не е правено още от далечната 1955 година. " Днес имаме една хубава вест, изследванията са посочили че в пещерите има вода, което ще ни облекчи, само че ще се наложи да сложим най-малко 80 км нови тръби. Ще работят 4 екипа, държавното " Монтажи “ също ще оказва помощ, всеки който е съдействал за настоящето положение там ще си понесе отговорността! “, безапелационен беше той и отклони настояванията за построяването на четирилентов път от автомагистрала " Тракия “ към Стара Загора.

Според Бойко Борисов през идващите 5-6 години ще би трябвало да бъде открито работещо решение за бъдещето на енергийно-промишления комплекс " Марица изток “, където ще би трябвало да се затворят откритите рудници за рандеман на лигнитни въглища, а топлоцентралите да преминат на различен вид гориво, осведоми Монитор.

“Решението ще бъде взето групово, а не еднолично. Ние не можем с лека ръка да се откажем от мястото, където се създава 60 на 100 от електрическата енергия ни, просто не можем да сменяем  тази бази с нещо друго, сигурно има по-съвременни технологии, те би трябвало да бъдат определени след  диалог  с всички … “, настоя Борисов и подсети че на територията на комплекса работят 15-20 000 души, които би трябвало да бъдат спокойни за бъдещето си.

Вече е разгласен конкурс за планиране на новата многофункционална зала, тя ще се намира върху повърхност от 20 дка на територията на новия парк " Артилерийски “, цената й ще бъде към 15 млн лева и би трябвало да бъде подготвена  през 2021 година, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР