Бигорският манастир „Св. Йоан Кръстител и неговият метох „Св. Георги

...
Бигорският манастир „Св. Йоан Кръстител и неговият метох „Св. Георги
Коментари Харесай

Бигорският манастир „Св. Йоан Кръстител" в Райчица получи драгоценен дар от България

Бигорският манастир „ Св. Йоан Кръстител " и неговият метох „ Св. Георги " в Райчица получиха скъпоценен подарък от България - мощи на св. Димитрий, св. ап. Андрей Първозвани, св. Пантелеймон, св. Варвара и св. Екатерина.

Двете мощехранителници със светините бяха донесени в светата обител в навечерието на деня в който Македонската православна черква празнува паметта на св. Параскева Търновска (по остарял стил), когато представители на двете обители, които са под духовното управление на архим. Партений, се завърнаха от Силистренска епархия, където бяха във връзка тържествата за 170-годишнината на храм " Св. Димитрий " в с. Калипетрово. Мощите на едни от най-почитаните светии в Православната черква са подарък за братята и сестрите от двете обители и македонския православен народ от предстоятеля на празнуващия храм ставрофорен свещеноиконом Добри Чаков, протосингел на Доростолска епархия в израз на братска обич, който подари и изящо направените и богато украсени мощехранителници.

Протосингелът отец Добри Чаков подари на братята и сестрите от Македония частици от мощите на още видни светии, откакто бъдат събрани средства за изработването на специфична мощехранителница.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР