Биг Брадър за Пътна полиция. Такава кампания тече с пълна

...
Биг Брадър за Пътна полиция. Такава кампания тече с пълна
Коментари Харесай

Шофьорите отмъщават на КАТ с акция "Биг Брадър": Ето ги шумкарите, крият се в храстите!

Биг Брадър за Пътна полиция. Такава акция тече с цялостна мощ във Facebook. След премахването на предупреждаващите знаци за радари жители от цялата страна всеобщо се причисляват към групи в обществената мрежа, озаглавени I see you КАТ (виждам те – от англ. ез.), написа „ Телеграф “.

Такива има основани за съвсем всеки град в България и локалните водачи или мотористи показват къде са забелязали патрул, снимат катаджии, които се крият в храстите, или предизвестяват за засади на безумни места. Паралелно с това концепцията на групата е да се дава мигновена информация за тапи или произшествия.

„ Ако полицията употребява тази информация, може да се окаже даже по-полезна от 112 “, споделя един от основателите, поискал анонимност. Според него посредством незабавните изявления от очевидци във Facebook доста елементарно могат а бъдат залавяни и извършители, както и водачи, които бягат от место произшествието и като цяло да се търсят по-лесно очевидци.

Най-многобройна е групата I see you KAT-Пловдив, в която членуват 11 192-ма души. Следват фейсбук потребителите за Хасково – 8789. На трето място Пазарджик със своите 7475 участници. Подобно групи наблюдават патрулите и трафика и по курортите като Слънчев бряг.



Софийската група към този момент има единствено 2113 членове.

„ Труд на Лукойла са; на автомагистралата на разклона за Пазарджик, посока София; Точно до КЦМ са, в храстите се крият шумкарите “, са единствено част от постовете в пловдивската група. Други се възмущават от местата за надзор.

„ Днес се бяга скрили пъклен пано на „ Карловско шосе “ на влизане в града – сред базата на „ Петрол “ и „ Мототехника “. По принцип поддържам съществуването на КАТ по пътя, само че там си е чиста доза безсрамно безсрамие и мързел – да се набуташ на сянка и да снимаш 3-лентов прав бул., на който умерено се кара със 70 км/ч, без да се основава заплаха за който и да е. Това не е съответно извършване на работа, а елементарно прибиране на пари “, написа Дино Киров.



Най-активни са потребителите от групите с мотористи, само че тяхната съществена концепция е не да снимат служители на реда, а взаимопомощ сред братя, както мотористите се назовават един различен. Именно участник от групата „ Софийски мотористи “, показа за най-големите безумия на КАТ – лишаване на книжката, тъй като системата на Пътна полиция излизало, че има отговорности, макар че той ги изчистил още преди 8 месеца.

В неделя вечерта Росен Дачев карал колата си от бул. „ Черни връх “ в София към Околовръстното шосе, когато го спрели за инспекция. В таблета на служителя на реда излязло, че водачът има неплатено обвързване от 430 лева За шофиране без Гражданска през 2016 година Обяснил умерено на служителите на реда, че го е платил през ноември предходната година и че си пази разписката у дома, само че те му лишили шофьорската брошура, взели му талона и му написали акт, че кара с неплатени санкции. Не му обяснили, че може да възрази против написания акт в 3-дневен период, какъвто е редът. Обяснили му, че, в случай че фактически си пази разписката, може да отиде към 9-10 часа на идващия ден и да си вземе книжката.



Когато отидох на гишето на Наказателни постановления, една „ общителна “ дама ми сподели, че най-рано в 15:30 часа, само че нормално това ставало след 2-3 дни “, описа водачът. Той се върнал в уречения час, само че и тогава не му върнали книжката. Този път му поискали информация от осигурител за гражданската отговорност без значение, че в документите към акта пишело. Че е дал подписана лавица на идващия ден. „ Обясних им, че не мога да излизам по 6 пъти от работа, само че взех и такава информация. Когато я занесох в края на работния им ден ми върнаха книжката, само че като попитах няма ли да ми върнат и талона, отговорът беше: „ Не сте ли малко безочлив “, спомни си Дачев, Заради акта, че кара с неплатена санкция, за който не се планува глоба, не му върнали синия ваучър и трябвало да се върне след месец още веднъж в КАТ.



„ Ако това безумство ми се беше случило на морето освен че трябваше да намеря кой да ми кара колата, само че и книжката ми от Бургас да вземем за пример до София щеше да пристигна след 2-3 седмици “коментира водачът, чиито нерви безусловно били скъсани.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР