Биг бендът на Българското национално радио ще отбележи 80-годишния юбилей

...
Биг бендът на Българското национално радио ще отбележи 80-годишния юбилей
Коментари Харесай

Биг бендът на БНР отбелязва 80-годишния юбилей на Милчо Левиев


Биг бендът на Българското национално радио ще означи 80-годишния празник на именития Милчо Левиев с концерт на 15 март, отдаден напълно на музиката му.

Под диригентството на Антони Дончев музикантите ще изпълнят през днешния ден емблематични пиеси от творчеството на композитора като „ Студия “ – едно от първите му творби, „ Блус в 9 “, „ A Voyage again ” и други

„ Милчо е номер едно! Неговото място справедливо е измежду най-талантливите международни композитори ”, споделя Антони Дончев.

Милчо Левиев е пианист, композитор, аранжор, диригент и учител. Носител е на влиятелни награди и оценки от международни джазови фестивали, има и няколко номинации за „ Грамми “ за най-хубав аранжимент. В интервала сред 1962-ра и 1966-та година Милчо Левиев е музикален началник на Биг бенда на Българското национално радио и телевизия. Той има голямо творчество от пиеси за симфоничен оркестър, клавирна, камерна, кино и театрална музика.

Специален посетител на събитието ще е джаз певицата Лилия Илиева. След дебюта си на сцената на Първо студио през 2016-та година с групировката The Minimum Quartet тя още веднъж ще пее на тази сцена, само че този път с Биг бенда на радиото. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР