Библията е най-печатаната и най-разпространената книга в света. Чрез Новия

...
Библията е най-печатаната и най-разпространената книга в света. Чрез Новия
Коментари Харесай

Любопитно: 5 факта, които църквата използва, но ги няма в Библията

Библията е най-печатаната и най-разпространената книга в света. Чрез Новия завет и християнството Библията става част от основата на актуалната европейска просвета и цивилизация. Например при славяните, както и при други европейски нации, първите писмени монументи са преводи на части от Библията.

Вижте пет обстоятелството, които църквата употребява, само че ги няма в Библията:

Не се кръщават деца, а единствено възрастни

Кръщението не е належащо за всички хора през цялото време на техния живот. Преди да се кръсти, човек би трябвало да се научи на вярата .

Мъдреците не са трима

Никъде не написа, че мъдреците са били тъкмо трима. Броят на мъдреците в Библията не е конкретизиран. В православието те не се считат за царе, нямат имена и тъкмо избран брой. А в евангелисткия текст мъдреците идват в Йерусалим от изток, следвайки звезда, оповестяваща раждането само че новия юдейски цар.

10-те божи заповеди в действителност не са 10

В нито един от двата завета не се загатва точната численост на заповедите. Но в случай че се съберат всички изказвания, изброени в другите преводи, броя би била доста над 10.

Никъде не е написано, че Адам и Ева са изяли тъкмо ябълка

В библейския текст се приказва за дърво на знание на положителното и злото. Според някои равини става въпрос за смокиня. Образът, който познаваме ние, е дело на зографите или на живописците в католическата черква, с цел да се онагледи сцената. Няма никакво значение какъв е плодът, значимо е непослушанието. Исус не е роден на 25-ти декември

Исус не е роден нито на 25-декември, нито на 7 януари. Факт е, че създателите на Новия завет не са употребявали Римския календар. В Библията не се споделя по кое време е роден Исус , само че от две разказани събития към неговото раждане стигаме до заключението, че той не е роден през зимата. Това са издаденият декрет за броене на народа от император Август и това, че пастирите са стояли навън, с цел да пазят стадата си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР