Библиотеката на София отново е със софиянци и гости на

...
Библиотеката на София отново е със софиянци и гости на
Коментари Харесай

Книги завземат парковете - slava.bg

Библиотеката на София още веднъж е със софиянци и посетители на столицата в градините и парковете на града. Тази година към досегашните местоположения се включват и нови – Северният парк, парк Люлин-център, Банкя.
От началото на акцията през 2015 година Зелени библиотеки са привлекли над 5000 нови читатели на Столичната библиотека, а посетителите на самодейностите в парковете надвишиха 15 000.

През летните уикенди всеки може да избере хубава книга за четене в парка, да стане четец на библиотеката, да се срещне с обичани писатели, поети, от които може да получи книга с подпис. За първи път децата и учениците могат да вземат участие в атрактивно програмиране с роботчета - пчели, да усвоят умения за триизмерно изобразяване, да изработят стик за сапунени балони с 3D химикалки, да се забавляват с корейски известни игри. Читателите ще могат да се възползват от опциите на мобилната библиотека – Библиобус, който разполага с 1500 тома с най-новите хитови заглавия от модерни и типичен наши и непознати създатели. От него искащите ще могат да си изберат книги за дома.

За първи път посетителите на Зелени библиотеки ще могат да видят пътуващата документална галерия с снимки от архива на Столична библиотека Из парковете на София – минало и настояще. Тя показва богатата история на „ зелената декорация на столицата “ - софийските паркове, в които Столична библиотека организира акцията си.

Продължава и известната самодейност Споделени книги–Вземи, прочети, върни. Посетителите ще могат да вземат забавна нова или да оставят към този момент прочетена книга на особено поставените места в парка. В самодейността предходната година бяха дарени от софиянци за софиянци над 1200 книги.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР