Биатлонистите ще са единственият български участници в единадесетия състезателен ден

...
Биатлонистите ще са единственият български участници в единадесетия състезателен ден
Коментари Харесай

Българите в Пьонгчанг днес: Смесена щафета за биатлонистите

Биатлонистите ще са единственият български участници в единадесетия спортен ден на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Владимир Илиев и Красимир Анев ще вземат участие в смесената щафета на 2х6 км + 2.75 км.

Те ще са една от 20-те щафети в първото от трите отборни надпревари, с които ще завърши олимпийската стратегия в биатлона. Състезанието стартира в 13.15 часа българско време. Дамската щафета на 4х6 км е в четвъртък, а мъжката - в петък.

През този сезон се организира единствено една класическа смесена щафета - в Йостерсунд през ноември. България в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев зае 16-о място - без наказателна обиколка и с закъснение от 3:46 минути от норвежката щафета, която завоюва надпреварата.

Сега очакванията са за по-добро класиране, защото Илиев и Анев напипаха правилния темп в Пьонгчанг и се показаха мощно в самостоятелното на 20 км, заемайки 19-о и 25-о място.

Кадева също сподели капацитет в дългата отдалеченост. Тя се движеше на 15-а позиция след втората пукотевица, преди две неточности в последното прекосяване през стрелбището да я изпратят на 52-о място. Това е най-хубавото класиране за България при дамите. Йорданова беше 55-а в преследването.

Освен в смесената щафета в биатлона през днешния ден ще се раздадат медали в танцовите двойки във фигурното пързаляне, в халфпайпа на фрийстайл ските при дамите, в северната композиция на огромна шанца при мъжете и в дамската щафета на 3000 метра в шорттрека.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (206)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР