Биатлонистът Владимир Илиев съжалява за пропуска в последния си изстрел

...
Биатлонистът Владимир Илиев съжалява за пропуска в последния си изстрел
Коментари Харесай

Владимир Илиев: Трябваше да сваля последния изстрел, напрежението оказва влияние

Биатлонистът Владимир Илиев съжалява за пропуща в последния си изстрел в спринта на 10 километра на олимпийските игри в Пекин. Илиев приключи 31-и с две неточности на огневия рубеж, като изостана 1:51.8 минута зад първенеца Йоханес Тингес Бьо (Норвегия).

"Чисто функционално се усещах по-добре през днешния ден от предходния старт, само че позволих досадни две неточности на стрелбата, което не трябваше да се случва. Поне последния изстрел трябваше да го смъква на 100 %. Щом го създадох, бях сигурен, че ще уцеля, само че се получи. Стават тези неща. Гледам, че много състезатели бъркат на прав. Днес не е толкоз мощен вятърът, само че очевидно напрежението оказва въздействие. Съжалявам, само че към този момент нищо не мога да върна обратно ", разяснява Илиев.

"Беше малко по-тежко за тичане, тъй като има нов сняг, самото чувство на ските е по-бавно. Всички състезатели идваме с по-голяма отмалялост на стрелбището, може би това оказва въздействие. Вятърът през днешния ден не е причина. Аз си позволих двете неточности, а просто не трябваше. Така е в спорта ", добави той.

Илиев се класира за утрешното гонене, в което не престават първите 60 от днешния старт.

"Ще се постарая в преследването. Тази година то повече ми върви. С всеки минал ден положението ми се усъвършенства. Но тук ден с ден не си наподобяват. Вчера се усещах доста добре, през днешния ден - приблизително състояние. Но се надявам с всеки идващ ден да става по-добре и по-добре ", сподели българинът.

"Утре ще опитам да направя всичко допустимо. Прогнозата е за по-лошо време, вятър, ще има много късмет за някои състезатели. Надявам се да се придвижа оптимално напред. След това ще дам всичко от себе си да оказа помощ на тима. За всеобщ старт мисля, че няма огромни шансове, само че не би трябвало да се губи вяра ", добави той.

Илиев за следващ път сподели, че огромен проблем е надморската височина.

"Надморската височина не е толкоз огромна - 1700 метра, само че на този континент, на тази географска широчина, очевидно по различен метод се усеща. Никога не съм бил на такова трасе, в никакъв случай не съм се усещал по този начин чисто функционално, да е толкоз тежко за тичане. Но за всички е еднообразно. Някои очевидно са се подготвяли на по-подходящи места. Може да има и отмалялост от последните тренировки. Всички имахме огромно предпочитание да се подготвим оптимално за тези игри и в това предпочитание може да сме дали малко повече от себе си ", изясни Владимир Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР