Биариц. Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф долетя

...
Биариц. Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф долетя
Коментари Харесай

AFP: Иранският външен министър ще обсъди бъдещето на ядреното споразумение

Биариц. Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф долетя в Биариц в Южна Франция за срещата на върха на Г-7 в неделя в непредвиден опит за намиране на излаз от задънената улица, в която се намират диалозите към запазването на иранската нуклеарна договорка, предава AFP
Присъствието на Зариф не беше оповестено авансово и се преглежда като опит на френския хазаин Еманюел Макрон да откри метод да деескалира напрежение сред Иран и Съединените щати.
Не се чака да се проведат диалози лице в лице с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че наличието на двамата политици на едно и също място породи очаквания, съгласно коментаторите.
" Зариф... дойде в Биариц..., с цел да продължи диалозите във връзка с последните ограничения сред президентите на Иран и Франция ", съобщи представителят на иранското министерство на външните работи Абас Мусави, откакто уеб страниците за следене на полети означиха, че самолетът на Зариф е кацнал в Биариц.
Френското президентство удостовери идването му, само че акцентира, че не са планувани диалози с американската страна.
Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи, че Тръмп в предишното е казвал, че в случай че Иран " желае да седне и да договаря, няма да слага предварителни условия ", добавяйки, че няма да прави повече мнения за " кой кой е " в Г-7.
Макрон организира диалози със Зариф в Париж в навечерието на срещата на върха на Г-7 и поставя старания да върне Техеран и Вашингтон на масата за договаряния.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР